- 1
- 2
- 3
Mealprep, of zondagkoken, helpt je tijd winnen in de keuken. Behalve dat vooraf koken je later in de week tijd scheelt, is het ook nog eens voordelig. Want met dezelfde ingrediënten maak je meerdere gerechten Dus, 1x koken, 4x avondeten, zo doe je dat:
Zondagkoken
Op zondag maak je een grote mealprep van je boodschappen. In deze mealprep koken we:
Aardappels > voor een puree voo...
01:11
Verschillende keukens
Aantal porties
2.67 middelgrote uien | |
3 tenen knoflook | |
20 gram verse peterselie | |
0.67 zak paprikamix | |
2.67 eetlepel milde olijfolie | |
1 eetlepel harissa kruidenmix | |
1 eetlepel gedroogde oregano | |
400 gram gepelde tomaten in blik | |
300 gram scharrelkipfilets | |
166.67 ml water |
diepvrieszakken of -bakken
Snijd de uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Snijd de peterselie fijn, bewaar de steeltjes en blaadjes apart. Maak de paprika’s schoon en snijd in blokjes van 2 cm.
Verhit de olie in een grote stoofpan en bak de ui, knoflook en peterseliesteeltjes 15 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika, harissakruiden en oregano toe en bak 20 min. mee.
Doe de tomaten en kip in de pan, schenk er het water bij en breng aan de kook. Laat op laag vuur 20 min. koken.
Haal de kip uit de pan en trek op je werkblad met twee vorken uit elkaar. Doe weer terug in de pan. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout en roer de peterselieblaadjes erdoor. Laat nog 10 min. koken. Laat afkoelen en verdeel over diepvrieszakken of -bakken.