Mealprep met rijst, quinoa en kikkererwten

Met deze kikkererwtenknaller zit jij nooit meer verlegen om vegan recepten.

380 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de ui. Snijd de abrikozen in kleine blokjes. Snijd de peterselie fijn. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin op middelhoog vuur de ui 3 min. Voeg de rijst-quinoamix toe en bak 2 min. mee. Giet er het water bij en voeg de bouillontablet toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken. Zet daarna het vuur uit en giet af.

  2. Spoel ondertussen de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Rooster de pompoenpitten ca. 4 min. in een droge pan op middelhoog vuur. Meng de rijst-quinoamix met de abrikozen, kikkererwten, peterselie en pompoenpitten. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

  • bewaartipDit gerecht kun je goed afgedekt in de koelkast 3 dagen bewaren.
  • combinatietipLekker met feta (het recept is dan niet meer veganistisch) en harissa.

Mealprep met rijst, quinoa en kikkererwten

Met deze kikkererwtenknaller zit jij nooit meer verlegen om vegan recepten.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig