Mealprep pulled chicken met tomaat-paprikasaus

Deze smeuïge pulled chicken in een tomaat-paprikasaus is de ideale mealprep! Dit recept is goed voor 12 porties die je kunt invriezen en combineren met bijvoorbeeld volkorenpasta, bruine rijst of volkoren brood(jes).

245 kcal

(Voedingswaarden)

45 min. bereiden / 30 min. wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Snijd de peterselie fijn, bewaar de steeltjes en blaadjes apart. Maak de paprika’s schoon en snijd in blokjes van 2 cm.

  2. Verhit de olie in een grote stoofpan en bak de ui, knoflook en peterseliesteeltjes 15 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika, harissakruiden en oregano toe en bak 20 min. mee.

  3. Doe de tomaten en kip in de pan, schenk er het water bij en breng aan de kook. Laat op laag vuur 20 min. koken.

  4. Haal de kip uit de pan en trek op je werkblad met twee vorken uit elkaar. Doe weer terug in de pan. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout en roer de peterselieblaadjes erdoor. Laat nog 10 min. koken. Laat afkoelen en verdeel over diepvrieszakken of -bakken.

  • bewaartipJe kunt de saus ca. 3 maanden in de vriezer bewaren.
  • combinatietipDit recept kun je makkelijk 'mealpreppen': vooraf een grote hoeveelheid koken, invriezen en op een later moment verschillende keren van eten. Serveer het dan met volkorenpasta, bruine rijst of volkorenbrood(jes) voor een volledige maaltijd.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Mealprep pulled chicken met tomaat-paprikasaus

Deze smeuïge pulled chicken in een tomaat-paprikasaus is de ideale mealprep! Dit recept is goed voor 12 porties die je kunt invriezen en combineren met bijvoorbeeld volkorenpasta, bruine rijst of volkoren brood(jes).

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig