Snijd de uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Snijd de peterselie fijn, bewaar de steeltjes en blaadjes apart. Maak de paprika’s schoon en snijd in blokjes van 2 cm.
Verhit de olie in een grote stoofpan en bak de ui, knoflook en peterseliesteeltjes 15 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika, harissakruiden en oregano toe en bak 20 min. mee.
Doe de tomaten en kip in de pan, schenk er het water bij en breng aan de kook. Laat op laag vuur 20 min. koken.
Haal de kip uit de pan en trek op je werkblad met twee vorken uit elkaar. Doe weer terug in de pan. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout en roer de peterselieblaadjes erdoor. Laat nog 10 min. koken. Laat afkoelen en verdeel over diepvrieszakken of -bakken.
Mealprep pulled chicken met tomaat-paprikasaus
Deze smeuïge pulled chicken in een tomaat-paprikasaus is de ideale mealprep! Dit recept is goed voor 12 porties die je kunt invriezen en combineren met bijvoorbeeld volkorenpasta, bruine rijst of volkoren brood(jes).
- bewaartipJe kunt de saus ca. 3 maanden in de vriezer bewaren.
- combinatietipDit recept kun je makkelijk 'mealpreppen': vooraf een grote hoeveelheid koken, invriezen en op een later moment verschillende keren van eten. Serveer het dan met volkorenpasta, bruine rijst of volkorenbrood(jes) voor een volledige maaltijd.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Mealprep pulled chicken met tomaat-paprikasaus
Deze smeuïge pulled chicken in een tomaat-paprikasaus is de ideale mealprep! Dit recept is goed voor 12 porties die je kunt invriezen en combineren met bijvoorbeeld volkorenpasta, bruine rijst of volkoren brood(jes).
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198051_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
12 porties
245 kcal
45 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Snijd de peterselie fijn, bewaar de steeltjes en blaadjes apart. Maak de paprika’s schoon en snijd in blokjes van 2 cm.
Verhit de olie in een grote stoofpan en bak de ui, knoflook en peterseliesteeltjes 15 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika, harissakruiden en oregano toe en bak 20 min. mee.
Doe de tomaten en kip in de pan, schenk er het water bij en breng aan de kook. Laat op laag vuur 20 min. koken.
Haal de kip uit de pan en trek op je werkblad met twee vorken uit elkaar. Doe weer terug in de pan. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout en roer de peterselieblaadjes erdoor. Laat nog 10 min. koken. Laat afkoelen en verdeel over diepvrieszakken of -bakken.
bewaartip:Je kunt de saus ca. 3 maanden in de vriezer bewaren.
combinatietip:Dit recept kun je makkelijk 'mealpreppen': vooraf een grote hoeveelheid koken, invriezen en op een later moment verschillende keren van eten. Serveer het dan met volkorenpasta, bruine rijst of volkorenbrood(jes) voor een volledige maaltijd.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
8 middelgrote uien
9 tenen knoflook
60 g verse peterselie
2 zakken paprikamix
8 el milde olijfolie
3 el harissa kruidenmix
3 el gedroogde oregano
1¼ kg gepelde tomaten in blik
900 g scharrelkipfilets
500 ml water
Dit heb je nodig
diepvrieszakken of -bakken