Snijd de uien in halve ringen. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Los het bouillonblokje op in het water. Zet het vuur laag, doe de bouillon en de chipotlepeper bij de ui en breng aan de kook.
Snijd de kipfilet in de lengte doormidden. Snijd de peterselie fijn. Leg de kipfilets in de saus in de pan, zorg dat alles onderstaat (voeg anders nog meer water toe) en kook 10-15 min. tot de kip gaar is.
Neem de kip uit de pan en laat iets afkoelen. Voeg de helft van de peterselie toe aan de saus en laat op hoog vuur 5 min. inkoken. Trek de gare kipfilets met 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken). Verwarm nog 2 min. in de saus.
Hak de pinda’s fijn. Bestrooi met de rest van de peterselie en de pinda’s.
Pulled chicken met chipotlesaus
(Vega) pulled chicken is heerlijk op een broodje of in een wrap. Door de kip, jackfruit of vegetarische kipstukjes te garen in de saus neemt het alle smaken op.
- variatietip Houd je van pittig? Voeg dan 1 el extra chipotlepeper toe.
- vegatipKook 300 g vegetarische kipstukjes (per 4 personen) 10 min. in de pan met saus, maar trek niet uit elkaar met vorken. Laat ook hiervoor de saus 5 min. inkoken en doe dan de vegetarische kipstukjes er weer bij.
- vegatipKook 550 g young jackfruit in blik (per 4 personen) 10 min. en trek uit elkaar met 2 vorken. Laat ook hiervoor de saus 5 min. inkoken en doe dan het jackfruit er weer bij.
Pulled chicken met chipotlesaus
(Vega) pulled chicken is heerlijk op een broodje of in een wrap. Door de kip, jackfruit of vegetarische kipstukjes te garen in de saus neemt het alle smaken op.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD151833_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
285 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Los het bouillonblokje op in het water. Zet het vuur laag, doe de bouillon en de chipotlepeper bij de ui en breng aan de kook.
Snijd de kipfilet in de lengte doormidden. Snijd de peterselie fijn. Leg de kipfilets in de saus in de pan, zorg dat alles onderstaat (voeg anders nog meer water toe) en kook 10-15 min. tot de kip gaar is.
Neem de kip uit de pan en laat iets afkoelen. Voeg de helft van de peterselie toe aan de saus en laat op hoog vuur 5 min. inkoken. Trek de gare kipfilets met 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken). Verwarm nog 2 min. in de saus.
Hak de pinda’s fijn. Bestrooi met de rest van de peterselie en de pinda’s.
variatietip: Houd je van pittig? Voeg dan 1 el extra chipotlepeper toe.
vegatip:Kook 300 g vegetarische kipstukjes (per 4 personen) 10 min. in de pan met saus, maar trek niet uit elkaar met vorken. Laat ook hiervoor de saus 5 min. inkoken en doe dan de vegetarische kipstukjes er weer bij.
vegatip:Kook 550 g young jackfruit in blik (per 4 personen) 10 min. en trek uit elkaar met 2 vorken. Laat ook hiervoor de saus 5 min. inkoken en doe dan het jackfruit er weer bij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 middelgrote uien
1 el arachideolie
½ groentebouillontablet
300 ml heet water
2 el chipotlepeper in adobosaus in pot
400 g scharrelkipfilets
7½ g verse platte peterselie
80 g ongezouten pinda's