Verhit ¼ van de olijfolie in een grote wok of diepe hapjespan op middelhoog vuur. Laat hierin een kwart van de spinazie al omscheppend slinken. Schep in een vergiet en laat uitlekken. Herhaal tot de spinazie op is.
Kook de eieren in 6 min. halfzacht. Pureer de hüttenkäse met een staafmixer glad en breng op smaak met versgemalen peper en zout. Doe de spinazie in een schaal. Schep de hüttenkäse door de spinazie. Serveer met de eieren.
Mealprep met spinazie, hüttenkäse en gekookt eitje
Deze snelle spinazie is helemaal homemade.
- bewaartipBewaar de eieren ongepeld in de koelkast.
- bewaartipMaak je de spinazie voor meerdere dagen? Laat zo snel mogelijk afkoelen en bewaar los van de hüttenkäse. Bewaar de spinazie in een aparte, goed afgesloten bakken in de koelkast. Bewaar maximaal 2 dagen. Je kunt de afgekoelde spinazie ook goed invriezen. In een goed afgesloten bak in de vriezer is de spinazie max. 3 maanden bewaren.
Mealprep met spinazie, hüttenkäse en gekookt eitje
Deze snelle spinazie is helemaal homemade.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD128481_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 porties
230 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit ¼ van de olijfolie in een grote wok of diepe hapjespan op middelhoog vuur. Laat hierin een kwart van de spinazie al omscheppend slinken. Schep in een vergiet en laat uitlekken. Herhaal tot de spinazie op is.
Kook de eieren in 6 min. halfzacht. Pureer de hüttenkäse met een staafmixer glad en breng op smaak met versgemalen peper en zout. Doe de spinazie in een schaal. Schep de hüttenkäse door de spinazie. Serveer met de eieren.
bewaartip:Bewaar de eieren ongepeld in de koelkast.
bewaartip:Maak je de spinazie voor meerdere dagen? Laat zo snel mogelijk afkoelen en bewaar los van de hüttenkäse. Bewaar de spinazie in een aparte, goed afgesloten bakken in de koelkast. Bewaar maximaal 2 dagen. Je kunt de afgekoelde spinazie ook goed invriezen. In een goed afgesloten bak in de vriezer is de spinazie max. 3 maanden bewaren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 porties)
2 el milde olijfolie
800 g verse spinazie
4 middelgrote eieren
200 g hüttenkäse
Dit heb je nodig
staafmixer