Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de bleekselderij in stukken van 5 cm. Halveer de prei (niet helemaal door) en spoel onder koud stromend water. Snijd in stukken van 5 cm. Snijd de uien in halve ringen. Verdeel de bleekselderij, prei en ui over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de ongepelde knoflook ertussen. Schep om met de helft van de olie, breng op smaak met peper en rooster ca. 50 min. in de oven.
Boen ondertussen de aardappels schoon, snijd in gelijke stukken van 3 cm en kook ze in 20 min. gaar.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de helft van het citroenrasp door de aardappelen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de dille fijn. Spoel de bonen in een vergiet onder koud stromend water. Laat uitlekken. Giet de tonijn af. Meng de tonijn met de bonen, dille, het citroensap en de rest van het citroenrasp en de rest van de olie. Knijp de geroosterde tenen knoflook erboven uit, breng op smaak met peper en schep om.
Bewaar de aardappelen, tonijn-bonensalade en geroosterde groenten in aparte bakjes max. 3 dagen in de koelkast.
Mealprep tonijn met dille aardappeltjes en geroosterde bleekselderij
Deze gezonde mealprep is goed voor 6 porties die 3 dagen houdbaar zijn. Serveer het elke dag net een beetje anders en meng alles tot een maaltijdsalade met wat Griekse yoghurt of bak de aardappels los nog even in de pan.
- bewaartipBewaar de aardappelen, tonijn-bonensalade en geroosterde groenten in aparte bakjes max. 3 dagen in de koelkast.
- variatietip1 - Meng de aardappelen met de geroosterde groenten en de tonijn-bonensalade tot een maaltijdsalade. Lekker met 1 el yoghurt Griekse stijl 0% erdoor.
- variatietip2 - Verwarm de aardappelen en groenten in de magnetron. Lekker met extra groene kruiden, zoals peterselie of bieslook. Eet de tonijn-bonensalade er koud bij. Lekker met chilivlokken.
- bewaartip3 - Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de aardappelen op hoog vuur, serveer met de groenten en de tonijn-bonensalade. Lekker met een zachtgekookt eitje.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Mealprep tonijn met dille aardappeltjes en geroosterde bleekselderij
Deze gezonde mealprep is goed voor 6 porties die 3 dagen houdbaar zijn. Serveer het elke dag net een beetje anders en meng alles tot een maaltijdsalade met wat Griekse yoghurt of bak de aardappels los nog even in de pan.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198053_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
6 porties
565 kcal
45 min. bereiden
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de bleekselderij in stukken van 5 cm. Halveer de prei (niet helemaal door) en spoel onder koud stromend water. Snijd in stukken van 5 cm. Snijd de uien in halve ringen. Verdeel de bleekselderij, prei en ui over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de ongepelde knoflook ertussen. Schep om met de helft van de olie, breng op smaak met peper en rooster ca. 50 min. in de oven.
Boen ondertussen de aardappels schoon, snijd in gelijke stukken van 3 cm en kook ze in 20 min. gaar.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de helft van het citroenrasp door de aardappelen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de dille fijn. Spoel de bonen in een vergiet onder koud stromend water. Laat uitlekken. Giet de tonijn af. Meng de tonijn met de bonen, dille, het citroensap en de rest van het citroenrasp en de rest van de olie. Knijp de geroosterde tenen knoflook erboven uit, breng op smaak met peper en schep om.
Bewaar de aardappelen, tonijn-bonensalade en geroosterde groenten in aparte bakjes max. 3 dagen in de koelkast.
bewaartip:Bewaar de aardappelen, tonijn-bonensalade en geroosterde groenten in aparte bakjes max. 3 dagen in de koelkast.
variatietip:1 - Meng de aardappelen met de geroosterde groenten en de tonijn-bonensalade tot een maaltijdsalade. Lekker met 1 el yoghurt Griekse stijl 0% erdoor.
variatietip:2 - Verwarm de aardappelen en groenten in de magnetron. Lekker met extra groene kruiden, zoals peterselie of bieslook. Eet de tonijn-bonensalade er koud bij. Lekker met chilivlokken.
bewaartip:3 - Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de aardappelen op hoog vuur, serveer met de groenten en de tonijn-bonensalade. Lekker met een zachtgekookt eitje.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 6 porties)
1 stronk bleekselderij
2 preien
4 middelgrote uien
6 tenen knoflook
6 el milde olijfolie
1½ kg iets kruimige aardappel
1 biologische citroen
10 g verse dille
800 g witte bonen in blik
640 g tonijn in water in blik
Dit heb je nodig
bakpapier