Rasp de chocolade grof. Klop in een kom de slagroom met de suiker stijf. Spatel dit voorzichtig door de yoghurt. Schep de chocolade en ⅔ van de frambozen erdoor. Bekleed de kommetjes met een ruim vel vershoudfolie, zodat de folie over de rand hangt. Verdeel het frambozenyoghurtmengsel over de kommetjes en zet ze 2 uur in de vriezer.
Til ze aan de folie voorzichtig uit de kommetjes en keer de porties elk om op een bordje. Verwijder de folie. Garneer met de overgebleven frambozen en serveer direct.
Semifreddo recepten
Semifreddo met frambozen
Ingrediënten
Aantal personen
100 gram witte chocolade | |
250 ml verse slagroom | |
4 eetlepel kristalsuiker | |
250 gram Griekse yoghurt | |
125 gram verse frambozen |
Koffiesemifreddo
Dolce dromen op tafel met dit verrukkelijke Italiaanse toetje. Bekijk de receptvideo van Allerhande en ga zelf aan de slag in de keuken.
Karamel maken
Breng 150 gram suiker met 4 eetlepels water op laag vuur aan de kook. Laat in 10 minuten inkoken tot goudbruine karamel. Neem direct van het vuur en voeg 95 gram amandelen toe. Schenk de karamel op bakpapier, laat hard worden en hak grof.
...
01:44