Meng de espresso, ⅔ van de gecondenseerde melk en de vanillesiroop in een maatbeker met schenktuitje tot een homogeen mengsel.
Vul de ijsvormpjes tot ca. ⅘ met het mengsel. Zet ca. 2 uur in de vriezer of tot het mengsel een soort slush-textuur heeft. Neem uit de vriezer en verdeel de rest van de gecondenseerde melk over de ijsvormpjes (hierdoor ontstaat vanzelf het marmereffect). Steek de ijsstokjes erin en laat de ijsjes nog minimaal 6-8 uur volledig opstijven in de vriezer.
Smelt voor je de ijsjes uit de vriezer haalt de chocolade in een hittebestendige kom op een klein pannetje heet water, zonder het water te raken (au-bain-marie). Verdeel met een theelepel zigzaggend de chocolade in dunne streepjes over de ijsjes.
IJskoffie-ijsjes
Koffie + ijsjesfan? Dan móet je deze ijskoffie-ijsjes zeker eens proberen.
IJskoffie-ijsjes
Instructievideo - 00:25 min.
IJskoffie-ijsjes
Koffie + ijsjesfan? Dan móet je deze ijskoffie-ijsjes zeker eens proberen.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD148246_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
6 personen
100 kcal
10 min. bereiden
8 uur wachten
Aan de slag
Meng de espresso, ⅔ van de gecondenseerde melk en de vanillesiroop in een maatbeker met schenktuitje tot een homogeen mengsel.
Vul de ijsvormpjes tot ca. ⅘ met het mengsel. Zet ca. 2 uur in de vriezer of tot het mengsel een soort slush-textuur heeft. Neem uit de vriezer en verdeel de rest van de gecondenseerde melk over de ijsvormpjes (hierdoor ontstaat vanzelf het marmereffect). Steek de ijsstokjes erin en laat de ijsjes nog minimaal 6-8 uur volledig opstijven in de vriezer.
Smelt voor je de ijsjes uit de vriezer haalt de chocolade in een hittebestendige kom op een klein pannetje heet water, zonder het water te raken (au-bain-marie). Verdeel met een theelepel zigzaggend de chocolade in dunne streepjes over de ijsjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
240 ml espresso
6 el gecondenseerde volle melk
1½ el vanille siroop
50 g pure chocolade
Dit heb je nodig
ijsvormpjes