- 1
- 2
- 3
Ingrediënten

Hoe maak je clafoutis?
Clafoutis: hoe moeilijk het misschien ook klinkt, dit Franse gebak is een fluitje van een cent! Allereerst verdeel je de kersen over een taartvorm, dan maak je het beslag en giet je dat over de kersen heen. Vervolgens zet je ’m in de oven en bak je de clafoutis in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar en goudgeel. Het liefst serveer je clafoutis warm, maar koud is-ie ook heerlijk. Bon appétit!

Welk fruit gebruik je in clafoutis?
Klassiek wordt clafoutis gemaakt van kersen mét pit. Doordat de kersen dan minder vocht verliezen tijdens het bakken, blijft de clafoutis steviger. Maar je kunt ’m ook goed maken met ontpitte kersen. Geen fan van kersen? Je kunt clafoutis met verschillende soorten fruit maken. Je kunt ook kiezen voor perziken, pruimen, frambozen, aardbeien, vijgen, abrikozen of bramen. Officieel het het dan geen clafoutis meer, maar flaugnarde.

Kun je clafoutis van tevoren maken?
Een goede voorbereiding is het halve werk. En ja, je kunt het beslag voor de clafoutis prima een dag van tevoren maken. Houd het beslag en het fruit dan wel apart totdat je de clafoutis gaat afbakken. Nadat je de clafoutis hebt afgebakken, kun je ’m 1 tot 2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.
Snelle kersenclafoutis
Oui, oui, c’est clafoutis! Hoe moeilijk het misschien ook klinkt, dit Franse gebak is een fluitje van een cent. Dit taartje staat al in 10 minuten in de oven. Er zijn meerdere varianten mogelijk, maar wij maken ‘m met kersen. Traditioneel eten de Fransen clafoutis als nagerecht, maar hij smaakt ook prima bij de koffie. Bon appétit!
INGREDIËNTEN
30 g boter + extra voor invetten
400 g kersen
75...
00:31