- 1
- 2
- 3
De basis voor ijskoffie is sterke koffie, zoals espresso - of zelfs een dubbele - of stevige filterkoffie. Na het zetten laat je de koffie even afkoelen en breng je ’m eventueel op smaak met iets zoets, zoals suiker of een speciale siroop voor in koffie. Giet de afgekoelde koffie dan in een groot glas en voeg ijsklontjes en een scheut melk of een plantaardig alternatief voor melk toe. Voor de echte genieters onder ons is er ook nog de Italiaanse variant op ijskoffie: affogato. Dat is vanille-ijs overgoten met espresso. Ook dit recept kent inmiddels veel lekkere variaties!
Je kunt ijskoffie maken zonder ijs. Zet dan de koffie zodra die is afgekoeld in de koelkast om helemaal koud te worden: ten minste 1 uur. Of: giet eventueel in een afsluitbaar bakje en zet een kwartiertje in de vriezer. Giet er dan koude melk bij, of een plantaardig alternatief voor melk, en voilá: een ijskoude koffie zonder ijs.
IJskoffie is lekker. Nutella is lekker. IJskoffie en Nutella samen zijn een gouden combinatie! Deze bijzondere koffie maak je in de blender. Lekker met vers geroosterde hazelnoten, uiteraard on the rocks geserveerd in een whiskyglas.
NAGERECHT – 2 PERS. – 10 MIN.
INGREDIËNTEN
30 g ongebrande hazelnoten
5 el Nutella
150 ml Zonnatura hazelnoot rijst drink
00:26
Aantal personen
4 cupjes Perla Superiore Finest Lungo originale | |
440 ml water | |
8 theelepel fijne kristalsuiker | |
24 ijsblokjes | |
200 ml volle melk |
Zet de koffie met het koffiecupje en het water. Voeg de suiker toe, roer door en laat iets afkoelen.
Doe de ijsblokjes in het glas en schenk de koffie en vervolgens de melk erbij. Roer door en serveer.