Verdeel het vanille-ijs over de glazen. Hak de kletskoppen fijn en strooi over de bolletjes ijs.
Zet de koffie met de capsules en schenk op de bolletjes. Steek de rest van de kletskoppen erin en serveer direct.
Affogato met kletskoppen
Een Italiaanse klassieker met een Nederlandse klassieker: een affogato (vanille-ijs met espresso) met kletskoppen. Die laatste zorgen voor een fijne zoete crunch boven op de warm/koud combi van het ijs en de koffie.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Affogato met kletskoppen
Een Italiaanse klassieker met een Nederlandse klassieker: een affogato (vanille-ijs met espresso) met kletskoppen. Die laatste zorgen voor een fijne zoete crunch boven op de warm/koud combi van het ijs en de koffie.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD197354_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
4 personen
150 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Verdeel het vanille-ijs over de glazen. Hak de kletskoppen fijn en strooi over de bolletjes ijs.
Zet de koffie met de capsules en schenk op de bolletjes. Steek de rest van de kletskoppen erin en serveer direct.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 bolletjes bourbon vanille-ijs
8 kletskoppen
4 espresso-ristrettocapsules