Mix de pistachepasta met de pistachenoten in de hakmolen tot een fijne puree.
Verdeel de pistachepuree over de bodem van de glazen. Besmeer met de achterkant van je lepel de onderste helft van het glas met de helft van de pistachepuree.
Verdeel de ijsblokjes en melk over de glazen. Houd een lepel aan de bovenkant van het glas tegen de rand en giet voorzichtig de espresso in de glazen. Serveer direct.
Pistache-ijskoffie
Deze pistache-ijskoffie, of pistache iced latte, maak je met pistachepasta, pistachenoten, je favoriete (plantaardige variatie op) melk en natuurlijk espresso. Als dat geen verwenmomentje is...
- vegantipVervang de melk door een vegan variant (bijvoorbeeld haverdrink, het gerecht is dan niet meer glutenvrij).
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Pistache-ijskoffie
Deze pistache-ijskoffie, of pistache iced latte, maak je met pistachepasta, pistachenoten, je favoriete (plantaardige variatie op) melk en natuurlijk espresso. Als dat geen verwenmomentje is...
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD189857_220x162_JPG.jpg)
4 personen
230 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Mix de pistachepasta met de pistachenoten in de hakmolen tot een fijne puree.
Verdeel de pistachepuree over de bodem van de glazen. Besmeer met de achterkant van je lepel de onderste helft van het glas met de helft van de pistachepuree.
Verdeel de ijsblokjes en melk over de glazen. Houd een lepel aan de bovenkant van het glas tegen de rand en giet voorzichtig de espresso in de glazen. Serveer direct.
vegantip:Vervang de melk door een vegan variant (bijvoorbeeld haverdrink, het gerecht is dan niet meer glutenvrij).
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
5 el pistachepasta
30 g pistachenoten
20 ijsblokjes
400 ml halfvolle melk
120 ml espresso
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen