Aardappel-knolselderijpuree met paddenstoelen

Smaakvol bijgerecht dat je een dagje eerder al kunt maken.

500 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in gelijke stukken. Kook samen in 20 min. gaar in water met zout.

  2. Snijd ondertussen de grote paddenstoelen in stukken en laat de kleine heel. De kruiden uit de paddenstoelenmix gebruik je niet. Verhit de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen 6 min. op hoog vuur. Pers na 4 min. de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappel en knolselderij af. Voeg de boter en warme melk toe en stamp met de pureestamper tot puree. Meng de paddenstoelen en truffelolie erdoor.

  • bereidingstipRoer voor een extra sterke paddenstoelensmaak 2 tl truffelolie extra door de puree.
  • bereidingstipJe kunt de puree 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm al roerend in een pan. Voeg eventueel extra melk toe om de puree smeuïger te maken.
  • combinatietipLekker met fijngesneden peterselie.
  • Pureren

    Instructievideo - 00:51 min.

Aardappel-knolselderijpuree met paddenstoelen

Smaakvol bijgerecht dat je een dagje eerder al kunt maken.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig