Rasp de courgette grof. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil ervan. Klop het ei los. Rasp de kaas en snijd peterselie fijn. Meng de courgette met het citroenrasp, ei, de bloem, kaas, peterselie, peper en eventueel zout.
Verhit per grote koekenpan 2 el olie en schep met twee lepels 12 bergjes van het courgettebeslag. Druk ze een beetje plat met een spatel. Bak de courgettekoekjes in 6 min. per kant bruin en gaar.
Courgettekoekjes
Deze hartige koekjes zijn heerlijk als lunchgerecht, als bijgerecht of als antipasti.
- combinatietipLekker met gebakken vis of als vegetarisch hoofd- of lunchgerecht met wat gemengde sla erbij, of als onderdeel van een bordje antipasti.
Courgettekoekjes
Deze hartige koekjes zijn heerlijk als lunchgerecht, als bijgerecht of als antipasti.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_048548_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
335 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de courgette grof. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil ervan. Klop het ei los. Rasp de kaas en snijd peterselie fijn. Meng de courgette met het citroenrasp, ei, de bloem, kaas, peterselie, peper en eventueel zout.
Verhit per grote koekenpan 2 el olie en schep met twee lepels 12 bergjes van het courgettebeslag. Druk ze een beetje plat met een spatel. Bak de courgettekoekjes in 6 min. per kant bruin en gaar.
combinatietip:Lekker met gebakken vis of als vegetarisch hoofd- of lunchgerecht met wat gemengde sla erbij, of als onderdeel van een bordje antipasti.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
800 g courgettes
1 citroen
1 middelgroot ei
100 g Pecorino Romano
20 g verse platte peterselie
50 g tarwebloem
1 tl peper
4 el traditionele olijfolie