Kook de krieltjes in water met zout in 12 min. gaar. Snijd ondertussen de salami in blokjes en de paprika in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de salami 2 min. Voeg de paprika toe en bak nog 3 min.
Doe de wijn en kappertjes in de pan. Snijd de visfilet in stukken (1 stuk per persoon), bestrooi met peper en zout en leg tussen de paprika. Stoof de vis afgedekt in 8 min. gaar.
Snijd ondertussen de peterselie grof. Bestrooi de visstoof met de peterselie. Druppel er de balsamicosiroop over en serveer met de krieltjes.
Stoofvis met salami en paprika
Zo simpel, zo lekker! Lekker pittig door de uitgebakken salami.
- variatietipSchep de krieltjes om met 0.5 el pesto alla genovese (per persoon) voor een extra Italiaans accent.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Stoofvis met salami en paprika
Zo simpel, zo lekker! Lekker pittig door de uitgebakken salami.
hoofdgerecht
4 personen
475 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de krieltjes in water met zout in 12 min. gaar. Snijd ondertussen de salami in blokjes en de paprika in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de salami 2 min. Voeg de paprika toe en bak nog 3 min.
Doe de wijn en kappertjes in de pan. Snijd de visfilet in stukken (1 stuk per persoon), bestrooi met peper en zout en leg tussen de paprika. Stoof de vis afgedekt in 8 min. gaar.
Snijd ondertussen de peterselie grof. Bestrooi de visstoof met de peterselie. Druppel er de balsamicosiroop over en serveer met de krieltjes.
variatietip:Schep de krieltjes om met 0.5 el pesto alla genovese (per persoon) voor een extra Italiaans accent.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 kg krieltjes
100 g salami
1 paprikamix
2 el traditionele olijfolie
125 ml droge witte wijn
2 tl kappertjes
300 g verse schelvisfilets
20 g verse platte peterselie
1 el crema all' aceto balsamico di Modena balsamicosiroop