Halveer alle tomaten en doe ze in een kom. Besprenkel met de olie, bestrooi met het zeezout en schep om.
Verbrokkel de manchego en geitenkaas in aparte bakjes. Schep de ricotta in een 3e bakje en roer een beetje los. Voeg naar smaak in stukjes gescheurde korianderblaadjes toe aan de manchego. Doe hetzelfde met de munt en voeg toe aan de geitenkaas. Snijd de peterselie fijn en voeg toe aan de ricotta.
Serveer de tomaten met de toppings. Laat iedereen zijn favoriete tomatensalade samenstellen.
Tomatensalade met 3 kaastoppings
1 tomatensalade, 3 toppings met kaas: iedereen kiest zelf zijn salade!
- variatietipVoor nog meer smaak kun je alle toppings bestrooien met pittig paprikapoeder, versgemalen peper of wat druppels balsamicoazijn.
Tomatensalade met 3 kaastoppings
1 tomatensalade, 3 toppings met kaas: iedereen kiest zelf zijn salade!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_057281_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
330 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Halveer alle tomaten en doe ze in een kom. Besprenkel met de olie, bestrooi met het zeezout en schep om.
Verbrokkel de manchego en geitenkaas in aparte bakjes. Schep de ricotta in een 3e bakje en roer een beetje los. Voeg naar smaak in stukjes gescheurde korianderblaadjes toe aan de manchego. Doe hetzelfde met de munt en voeg toe aan de geitenkaas. Snijd de peterselie fijn en voeg toe aan de ricotta.
Serveer de tomaten met de toppings. Laat iedereen zijn favoriete tomatensalade samenstellen.
variatietip:Voor nog meer smaak kun je alle toppings bestrooien met pittig paprikapoeder, versgemalen peper of wat druppels balsamicoazijn.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g cherrytomaten aan de tak
360 g cherrytomatenmix
3 el extra vierge olijfolie
2 tl grof zeezout
100 g Manchego kazen
100 g zachte geitenkaas 55+
100 g ricotta
4 blaadjes verse koriander
4 blaadjes verse munt
4 blaadjes verse peterselie