Tomatenrisotto met gegrilde tomaatjes en geitenkaas

Een echte smaakbom met een lekkere bite.

560 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 3 min. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de krachtbouillon tomaat en het water toe en breng aan de kook. Laat zonder deksel op de pan 25 min. zachtjes koken tot de rijst gaar is. Schep af en toe om.

  2. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Knip de tak tomaten in kleine trosjes en gril deze 3 min. tot er grillstreepjes op de tomaten ontstaan. Hak de amandelen grof.

  3. Neem de risotto van het vuur. Roer ⅔ van de geitenkaas erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de blaadjes van het basilicum. Verdeel de risotto over diepe borden. Verdeel de cherrytomaten, amandelen, de rest van de geitenkaas en de basilicumblaadjes erover.

Tomatenrisotto met gegrilde tomaatjes en geitenkaas

Een echte smaakbom met een lekkere bite.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig