Knoflook pellen en snipperen. In wok olie verhitten, knoflook en groentemix ca. 3 minuten roerbakken. 1 liter water, bouillontabletten, gembersiroop en vissaus toevoegen. Geheel aan de kook brengen. Intussen surimi in stukjes snijden. Zodra soep kookt, rijst in soep strooien en ca. 4 minuten koken. Laatste minuut surimi toevoegen en meeverwarmen. Soep op smaak brengen met peper en vissaus. Lekker met kroepoek.
Roerbakgroentesoep met surimi
hoofdgerecht
4 personen
430 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Knoflook pellen en snipperen. In wok olie verhitten, knoflook en groentemix ca. 3 minuten roerbakken. 1 liter water, bouillontabletten, gembersiroop en vissaus toevoegen. Geheel aan de kook brengen. Intussen surimi in stukjes snijden. Zodra soep kookt, rijst in soep strooien en ca. 4 minuten koken. Laatste minuut surimi toevoegen en meeverwarmen. Soep op smaak brengen met peper en vissaus. Lekker met kroepoek.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
2 teentjes knoflook
3 eetlepels oosterse roerbakolie
1 zak Chinese groentemix
2 visbouillontabletten
3 eetlepels gembersiroop
3 eetlepels vissaus
2 bakjes surimiflakes
1 pak roerbakrijst
Dit heb je nodig
wok