Snijd de kipfilet in dunne repen en pers de citroen uit. Meng 2 el citroensap (per 4 porties) met de kipfilet en laat 10 min. marineren.
Kook ondertussen de snijbonen 6 min. en giet af. Haal 4 mooie bladeren (per 4 porties) van de ijsbergsla. Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking en knip met een schaar in stukken. Hak de knoflook fijn.
Verhit de olie in een pan en bak de kip 4 min. Voeg de knoflook en paprika toe en bak 3 min. Voeg de snijbonen en mihoen toe en verwarm 1 min. Breng op smaak met de rest van het citroensap en peper.
Verdeel de slablaadjes als kommetjes over borden en vul met het mihoenmengsel.
Slabakjes met mihoen en kip - 2 jaar (Opperdepop)
Extra leuk: de kinderen mogen ook de ‘schaaltjes’ opeten!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Slabakjes met mihoen en kip - 2 jaar (Opperdepop)
Extra leuk: de kinderen mogen ook de ‘schaaltjes’ opeten!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198445_220x162_JPG.jpg)
4 personen
420 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kipfilet in dunne repen en pers de citroen uit. Meng 2 el citroensap (per 4 porties) met de kipfilet en laat 10 min. marineren.
Kook ondertussen de snijbonen 6 min. en giet af. Haal 4 mooie bladeren (per 4 porties) van de ijsbergsla. Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking en knip met een schaar in stukken. Hak de knoflook fijn.
Verhit de olie in een pan en bak de kip 4 min. Voeg de knoflook en paprika toe en bak 3 min. Voeg de snijbonen en mihoen toe en verwarm 1 min. Breng op smaak met de rest van het citroensap en peper.
Verdeel de slablaadjes als kommetjes over borden en vul met het mihoenmengsel.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g kipfilet
1 citroen
250 g verse snijbonen
1 krop ijsbergsla
1 rode paprika
100 g mihoen
1 teen knoflook
2 el milde olijfolie