Bananenijstaartje - 2 jaar (Opperdepop)

Met dit heerlijke ijstaartje van banaan en dadels is het elke dag feest!

125 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 6 uur 30 min. wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de bananen in plakjes, doe in een diepvrieszakje en leg minimaal 5 uur in de vriezer.

  2. Doe de havermout, noten, 150 g dadels (per taartje) en kaneel in de keukenmachine en maal tot een fijn mengsel. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het mengsel over de bodem en druk goed aan.

  3. Snijd de rest van de dadels in stukjes. Doe de bevroren stukjes banaan met de dadels en de melk in de keukenmachine en laat de machine draaien tot het mengsel de consistentie heeft van softijs.

  4. Verdeel het ijs over de bodem van de springvorm en zet het minimaal 1.5 uur in de vriezer. Haal het ijs 20-30 min. voor serveren uit de vriezer. Verwijder de springvorm en verdeel het fruit over de ijstaart.

  • bewaartipJe kunt de taart 3 maanden in de vriezer bewaren, verdeel voor het invriezen in porties. Laat voor gebruik iets ontdooien.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Bananenijstaartje - 2 jaar (Opperdepop)

Met dit heerlijke ijstaartje van banaan en dadels is het elke dag feest!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig