- 1
- 2
- 3
Arretjescake je lievelings? En terecht! Het fijne van arretjescake is dat je het al in 3 stappen kunt maken. Plus, hij niet alleen heel lekker is, maar ook niet de oven in hoeft! En je hebt hem al in een kwartiertje in de koelkast staan. Alleen voor het opstijven is het dus een kwestie van geduld.
Ingrediënten voor arretjescake:
2 middelgrote eieren
200 g witte basterdsuiker
50 g cacaopoeder<...
00:39
Aantal porties
20 gram ongezouten roomboter | |
80 gram tarwebloem | |
1.8 gram gedroogde gist | |
2 eetlepel witte basterdsuiker | |
0.4 mespunt zout | |
2 eetlepel volle melk | |
0.4 middelgroot ei | |
4 eetlepel extra jam blauwe pruim | |
100 gram verse pruimen | |
100 gram verse abrikozen |
mixer met deeghaken
quichevormpjes (Ø 10 cm)
deegroller
Smelt de boter. Doe ondertussen de bloem, gist, 1 el basterdsuiker en het zout in een kom. Verwarm de melk tot lauwwarm en voeg toe aan het bloem-suikermengsel. Meng met een mixer met deeghaken en voeg het ei en de boter toe. Mix tot een samenhangend geheel en kneed met de hand verder tot een soepel deeg. Laat in een afgedekte kom 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
Verwarm de oven voor op 215 °C. Vet de vormpjes in met boter. Verdeel het deeg in gelijke stukken (1 stuk per portie). Kneed elk stuk door en vorm er een balletje van. Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem en rol elk balletje uit tot een ronde lap met een doorsnede van 12 cm en een dikte van ca. 2 mm. Bekleed de vormpjes ermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem en verdeel over elke bodem 1 el jam.
Halveer de pruimen en abrikozen en verwijder de pit. Snijd de vruchten in partjes. Verdeel de pruimen en abrikozen met de snijkant naar onderen in een cirkel over de vormpjes. Bestrooi de vlaaitjes met de rest van de basterdsuiker en bak in ca. 25 min. in het midden van de oven gaar. Neem uit de oven en laat in 1 uur afkoelen.