Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop met een mixer of in een keukenmachine de boter en suiker tot een wit en luchtig mengsel. Dit duurt ca. 6 min. Klop het ei los. Spatel de bloem, het zout en de helft van het ei snel door het botermengsel. De rest van het ei wordt niet gebruikt.
Rasp de gele schil van de halve citroen en voeg toe. Kneed met je handen tot een soepel deeg. Schep de helft van het beslag in een spuitzak met een gekartelde spuitmond van 1½ cm. Gebruik een stevige spuitzak en niet eentje van plastic, die kan stuk gaan omdat het deeg erg stevig is.
Spuit zigzaggend 8 spritsen van ca. 8 x 4 cm op de bakplaat. Bak de koekjes in de oven in ca. 15 min. Ze mogen alleen een beetje bruin worden aan de randjes, maar verder licht van kleur blijven. Laat de spritsen 5 min. afkoelen op de bakplaten en laat vervolgens helemaal afkoelen op een rooster.
Spritskoekjes bakken
Ingrediënten
Aantal porties
150 gram ongezouten roomboter | |
100 witte basterdsuiker | |
1 middelgroot scharrelei | |
200 gram tarwebloem | |
1 mespunt zout | |
0.5 citroen |
Dit heb je nodig
bakpapier
handmixer
spuitzak met kartelmondje
Sprits
Je maakt de blits met een koekblik vol sprits! Niets lekkerder dan de geur van versgebakken koekjes uit de oven. Deze spritsen, een klassieker uit grootmoeders tijd, maak je makkelijk zelf. Je hebt alleen een stevige spuitzak nodig.
Ingrediënten voor sprits
150 g ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
100 g witte basterdsuiker
1 ei
200 g tarwebloem
1 mespunt zout...
00:37