Doe de eieren met de suiker in een kom en mix in 3 min. luchtig met een handmixer. Voeg lepel voor lepel al roerend de cacao toe. Smelt ondertussen de boter in een steelpan op laag vuur. Schenk de boter al roerend bij het cacaomengsel. Blijf roeren tot een egaal mengsel.
Doe de biscuits in een plastic zak of een schone theedoek. Verkruimel ze door er met een deegroller overheen te rollen. De kruimels moeten niet te fijn worden, ca. 1½ -2 cm. Meng de kruimels door het cacaomengsel. Leg een stuk bakpapier in het cakeblik en schep het mengsel erin. Strijk glad en bestrooi met de hagelslag. Laat minimaal 2 uur afgedekt met vershoudfolie opstijven in de koelkast.
Arretjescake
Een echt Nederlandse klassieker: arretjescake! Gemaakt van boter, cacao, koekjes en ei. Het fijne van arretjescake? Niet alleen dat-ie heel lekker is, maar hij hoeft ook de oven niet in!
- bewaartipJe kunt de arretjescake afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen bewaren.
- algemeenHet gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen met een verminderde weerstand, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.
- variatietipMaak ook eens deze arretjescake zonder ei.
- achtergrondinfoArretjescake is een echt Nederlands gerecht, vernoemd naar Arretje Nof. Dit stripfiguur werd rond 1930 gebruikt in reclames voor de Nederlandse Oliefabrieken (NOF) in Delft. Ter promotie van de margarine die ze toen maakten, bracht de fabriek een receptenboekje uit. Een van die recepten was ‘Arretje cake’ - nu bekend als arretjescake.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Arretjescake
Een echt Nederlandse klassieker: arretjescake! Gemaakt van boter, cacao, koekjes en ei. Het fijne van arretjescake? Niet alleen dat-ie heel lekker is, maar hij hoeft ook de oven niet in!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_087389_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
16 porties
260 kcal
25 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Doe de eieren met de suiker in een kom en mix in 3 min. luchtig met een handmixer. Voeg lepel voor lepel al roerend de cacao toe. Smelt ondertussen de boter in een steelpan op laag vuur. Schenk de boter al roerend bij het cacaomengsel. Blijf roeren tot een egaal mengsel.
Doe de biscuits in een plastic zak of een schone theedoek. Verkruimel ze door er met een deegroller overheen te rollen. De kruimels moeten niet te fijn worden, ca. 1½ -2 cm. Meng de kruimels door het cacaomengsel. Leg een stuk bakpapier in het cakeblik en schep het mengsel erin. Strijk glad en bestrooi met de hagelslag. Laat minimaal 2 uur afgedekt met vershoudfolie opstijven in de koelkast.
bewaartip:Je kunt de arretjescake afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen bewaren.
algemeen:Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen met een verminderde weerstand, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.
variatietip:Maak ook eens deze arretjescake zonder ei (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1197553).
achtergrondinfo:Arretjescake is een echt Nederlands gerecht, vernoemd naar Arretje Nof. Dit stripfiguur werd rond 1930 gebruikt in reclames voor de Nederlandse Oliefabrieken (NOF) in Delft. Ter promotie van de margarine die ze toen maakten, bracht de fabriek een receptenboekje uit. Een van die recepten was ‘Arretje cake’ - nu bekend als arretjescake.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 16 porties)
2 middelgrote scharreleieren
200 g witte basterdsuiker
50 g cacaopoeder
200 g ongezouten roomboter
300 g mariabiscuits
50 g pure hagelslag
Dit heb je nodig
handmixer
deegroller
cakeblik
bakpapier