Smelt de boter al roerend op laag vuur in een steelpan, zet het vuur uit zodra de boter gesmolten is. Doe ondertussen de eieren met de suiker in een kom en mix in 3 min. luchtig met een handmixer. Voeg de cacao en het zout toe en roer goed door. Schenk al roerend met een houten lepel de gesmolten boter bij het cacaomengsel. Roer tot een egaal mengsel.
Doe de kruidnoten in een zip-lockzakje of schone theedoek. Verkruimel ze met een deegroller tot een mix van fijne en grove stukken. Meng de kruimels door het chocolademengsel. Verdeel het mengsel over een met bakpapier bekleed cakeblik en strijk glad.
Verdeel de chocoladekruidnoten in rijtjes erover. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Kruidnoten arretjescake
Vervang de mariakoekjes in je arretjescake voor kruidnoten en je hebt een perfecte cake voor pakjesavond.
- algemeenHet gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen met een verminderde weerstand, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.
Kruidnoten arretjescake
Instructievideo - 00:24 min.
Kruidnoten arretjescake
Vervang de mariakoekjes in je arretjescake voor kruidnoten en je hebt een perfecte cake voor pakjesavond.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD157235_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
12 porties
345 kcal
15 min. bereiden
4 uur wachten
Aan de slag
Smelt de boter al roerend op laag vuur in een steelpan, zet het vuur uit zodra de boter gesmolten is. Doe ondertussen de eieren met de suiker in een kom en mix in 3 min. luchtig met een handmixer. Voeg de cacao en het zout toe en roer goed door. Schenk al roerend met een houten lepel de gesmolten boter bij het cacaomengsel. Roer tot een egaal mengsel.
Doe de kruidnoten in een zip-lockzakje of schone theedoek. Verkruimel ze met een deegroller tot een mix van fijne en grove stukken. Meng de kruimels door het chocolademengsel. Verdeel het mengsel over een met bakpapier bekleed cakeblik en strijk glad.
Verdeel de chocoladekruidnoten in rijtjes erover. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
algemeen:Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen met een verminderde weerstand, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
200 g ongezouten roomboter
2 middelgrote scharreleieren
200 g witte basterdsuiker
5 el cacaopoeder
1 mespunt zout
250 g kruidnoten
100 g chocoladekruidnoten
Dit heb je nodig
handmixer
deegroller
cakeblik (25 x 10 cm)
bakpapier