Verwarm de oven voor op 170 °C. Rasp de appels. Meng met de havermout, rozijnen, en ⅘ van het amandelschaafsel, de boter en het zout en kneed tot een samenhangend geheel.
Rol met natte handen 12 balletjes en druk plat. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de rest van het amandelschaafsel. Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen.
Havermout-rozijnkoekjes maken
Ingrediënten
Aantal porties
2 jazz-appels | |
200 gram havermout | |
50 gram rozijnen | |
55 gram amandelschaafsel | |
50 gram ongezouten roomboter | |
0.25 theelepel zout |
Dit heb je nodig
bakpapier
Havermoutkoeken met noten en rozijnen
Havermoutkoeken: een krokant tussendoortje boordevol vezels. Helemaal zelfgemaakt met spelt, kokosolie, honing en noten. Bye, snackautomaat! Voor 8 stuks:
Deeg maken
Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt 2 el kokosolie op laag vuur in een steelpan. Klop 2 eieren los. Meng 150 g havermout, 1 tl bakpoeder, 50 g speltmeel en een mespunt zout in een kom. Voeg de gesmolten kokosolie, 3 ...
00:54