Havermoutkoekjes

Havermoutkoekjes bak je gewoon zelf! Maak een simpel basiskoekje als tussendoortje, of pimp het recept met appel, rozijntjes, noten of stukjes chocolade. Verrassend lekker voor in de lunchtrommel of sporttas.

Havermout-rozijnkoekjes maken

Ingrediënten

Aantal porties

2 jazz-appels

200 gram havermout

50 gram rozijnen

55 gram amandelschaafsel

50 gram ongezouten roomboter

0.25 theelepel zout

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Rasp de appels. Meng met de havermout, rozijnen, en ⅘ van het amandelschaafsel, de boter en het zout en kneed tot een samenhangend geheel.

  2. Rol met natte handen 12 balletjes en druk plat. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de rest van het amandelschaafsel. Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen.

Havermoutkoeken met noten en rozijnen

Havermoutkoeken: een krokant tussendoortje boordevol vezels. Helemaal zelfgemaakt met spelt, kokosolie, honing en noten. Bye, snackautomaat! Voor 8 stuks:

Deeg maken
Verwarm de oven voor op 175 °C.  Smelt 2 el kokosolie op laag vuur in een steelpan. Klop 2 eieren los. Meng 150 g havermout, 1 tl bakpoeder, 50 g speltmeel en een mespunt zout in een kom. Voeg de gesmolten kokosolie, 3 ...

00:54

Direct aan de slag

Meer havermout