Verwarm de oven voor op 180 °C. Zorg dat de plantaardige margarine koud is. Zeef 300 g bloem en meng in een grote kom samen met de bakpoeder, 150 g suiker en zout. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng in een andere kom de zonnebloemolie met de amandeldrink, de helft van het plantaardige alternatief voor slagroom, het vanille-extract en citroenrasp.
Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel en spatel goed door elkaar. Schep 175 g frambozen voorzichtig erdoor. Zet de papieren cakevormpjes in de muffinvorm en verdeel met behulp van de ijsbolletjestang of 2 eetlepels het beslag over de vormpjes.
Snijd de plantaardige margarine in blokjes. Meng in een kom 25 g suiker met de rest van de bloem. Doe de margarineblokjes erbij en kneed met je vingertoppen tot alles goed is gemengd en je een grof kruim hebt.
Verdeel de crumble over de muffins en bak ze in ca. 35 min. gaar in de oven. Steek de satéprikker in een muffin. Komt deze er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar. Haal uit de oven en laat 15 min. afkoelen in de vorm. Haal de muffins uit de vorm en laat nog 30 min. afkoelen op een rooster.
Klop de rest van het plantaardige alternatief voor slagroom met de rest van de suiker stijf. Serveer de muffins met het plantaardige alternatief voor slagroom en de rest van de frambozen.
Plantaardige frambozen-crumblemuffins (advertorial)
Wat een schatjes zijn het, deze frambozenmuffins! Gemaakt met sojadrink en een plantaardig alternatief voor slagroom en dus helemaal vegan.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Plantaardige frambozen-crumblemuffins (advertorial)
Wat een schatjes zijn het, deze frambozenmuffins! Gemaakt met sojadrink en een plantaardig alternatief voor slagroom en dus helemaal vegan.
12 porties
300 kcal
20 min. bereiden
45 min. wachten
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Zorg dat de plantaardige margarine koud is. Zeef 300 g bloem en meng in een grote kom samen met de bakpoeder, 150 g suiker en zout. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng in een andere kom de zonnebloemolie met de amandeldrink, de helft van het plantaardige alternatief voor slagroom, het vanille-extract en citroenrasp.
Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel en spatel goed door elkaar. Schep 175 g frambozen voorzichtig erdoor. Zet de papieren cakevormpjes in de muffinvorm en verdeel met behulp van de ijsbolletjestang of 2 eetlepels het beslag over de vormpjes.
Snijd de plantaardige margarine in blokjes. Meng in een kom 25 g suiker met de rest van de bloem. Doe de margarineblokjes erbij en kneed met je vingertoppen tot alles goed is gemengd en je een grof kruim hebt.
Verdeel de crumble over de muffins en bak ze in ca. 35 min. gaar in de oven. Steek de satéprikker in een muffin. Komt deze er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar. Haal uit de oven en laat 15 min. afkoelen in de vorm. Haal de muffins uit de vorm en laat nog 30 min. afkoelen op een rooster.
Klop de rest van het plantaardige alternatief voor slagroom met de rest van de suiker stijf. Serveer de muffins met het plantaardige alternatief voor slagroom en de rest van de frambozen.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
25 g plantaardige margarine
350 g tarwebloem
2 tl bakpoeder
190 g kristalsuiker
¼ tl zout
1 biologische citroen
75 ml zonnebloemolie
175 ml sojadrink ongezoet
250 ml Blue Band Finesse plantaardig alternatief slagroom
1 tl vanille-extract
225 g verse frambozen
Dit heb je nodig
papieren cupcakevormpjes
muffinvorm met 12 holtes (ingevet)
satéprikker 20 cm