Hak de chocolade grof. Klop de zachte boter met de basterdsuiker, kristalsuiker, sojamelk en vanille-extract met de handmixer tot het goed gemengd is. Dit duurt ca. 30 sec.
Zeef de bloem, cacaopoeder, baking soda en zout erboven en kneed samen kort tot een samenhangend deeg. Voeg de chocolade toe en kneed kort door. Pak in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in 12 balletjes (per 12 personen). Verdeel de deegballetjes met voldoende tussenruimte over de bakplaat. Druk ze met je vingers een beetje plat tot een koekje van Ø 4 cm. Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 10 min. gaar. Laat de koekjes 15 min. afkoelen op een rooster.
Vegan chocoladekoekjes
Chocoladekoekjes kun je blijven eten. En al helemaal als ze vegan zijn!
- bewaartip Je kunt de koekjes 4-5 dagen bewaren in een afsluitbare doos.
- achtergrondinfoDisclaimer: Deze chocolade kan sporen van melk bevatten en is daarom niet lactosevrij. De hoeveelheid is echter verwaarloosbaar en dus heeft dit recept wel het label veganistisch gekregen.
- bewaartipJe kunt de koekjes maken t/m stap 2 (het invriezen van de bolletjes deeg). Bewaar ze 3 maanden in de vriezer en ga verder bij stap 3 (bij het voorverwarmen van de oven) voor gebruik.
Vegan chocoladekoekjes
Instructievideo - 00:34 min.
Vegan chocoladekoekjes
Chocoladekoekjes kun je blijven eten. En al helemaal als ze vegan zijn!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD152206_220x162_JPG.jpg)
12 personen
205 kcal
15 min. bereiden
1 uur 15 min. wachten
10 min. oventijd
Aan de slag
Hak de chocolade grof. Klop de zachte boter met de basterdsuiker, kristalsuiker, sojamelk en vanille-extract met de handmixer tot het goed gemengd is. Dit duurt ca. 30 sec.
Zeef de bloem, cacaopoeder, baking soda en zout erboven en kneed samen kort tot een samenhangend deeg. Voeg de chocolade toe en kneed kort door. Pak in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in 12 balletjes (per 12 personen). Verdeel de deegballetjes met voldoende tussenruimte over de bakplaat. Druk ze met je vingers een beetje plat tot een koekje van Ø 4 cm. Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 10 min. gaar. Laat de koekjes 15 min. afkoelen op een rooster.
bewaartip: Je kunt de koekjes 4-5 dagen bewaren in een afsluitbare doos.
achtergrondinfo:Disclaimer: Deze chocolade kan sporen van melk bevatten en is daarom niet lactosevrij. De hoeveelheid is echter verwaarloosbaar en dus heeft dit recept wel het label veganistisch gekregen.
bewaartip:Je kunt de koekjes maken t/m stap 2 (het invriezen van de bolletjes deeg). Bewaar ze 3 maanden in de vriezer en ga verder bij stap 3 (bij het voorverwarmen van de oven) voor gebruik.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)
100 g Alter Eco Dark chocolate peru 75% bio
100 g plantaardige margarine
75 g donkere basterdsuiker
75 g fijne kristalsuiker
1 el sojadrink ongezoet
1 tl vanille-extract
125 g bloem
25 g cacaopoeder
½ tl baking soda
¼ tl zout
Dit heb je nodig
handmixer
bakpapier