Venkelsoep met gerookte zalm

Een zachte smaak met net dat beetje extra door de gerookte zalm.

160 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Halveer de knollen in de lengte en snijd ze in dunne plakken.

  2. Snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui 3 min. Voeg de venkel toe en bak 5 min. mee. Voeg de bloem toe en bak 3 min. Schenk de melk en 500 ml water erbij, voeg het bouillontablet toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. koken tot de venkel zacht is.

  3. Snijd ondertussen de zalm in reepjes. Snijd de dille fijn. Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over 4 kommen en garneer met de zalm en dille.

  • bewaartipJe kunt de soep een dag van te voren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en garneer de soep vlak voor serveren met de zalm en dille.
  • variatietipVervang de dille eens door 4 takjes platte peterselie voor een andere smaak.
  • Venkel snijden en bereiden

    Instructievideo - 01:54 min.

Venkelsoep met gerookte zalm

Een zachte smaak met net dat beetje extra door de gerookte zalm.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig