Schil de pastinaak en snijd in stukken van 2 cm. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappel met de pastinaak 20 min. in water met zout.
Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm en rasp de Pecorino Romano.
Giet de pastinaak en aardappel af. Voeg de tijm en pecorino toe en stamp met een pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met 1 el olijfolie.
Pastinaakpuree met tijm
Aardappelpuree? Saai! Voeg pastinaak toe en een nieuwe klassieker is geboren.
- algemeenJe kunt de pastinaakpuree 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de puree ca. 10 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.
- combinatietipLekker bij gebakken witvis en sperziebonen.
Pastinaakpuree met tijm
Aardappelpuree? Saai! Voeg pastinaak toe en een nieuwe klassieker is geboren.
bijgerecht
4 personen
245 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de pastinaak en snijd in stukken van 2 cm. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappel met de pastinaak 20 min. in water met zout.
Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm en rasp de Pecorino Romano.
Giet de pastinaak en aardappel af. Voeg de tijm en pecorino toe en stamp met een pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met 1 el olijfolie.
algemeen:Je kunt de pastinaakpuree 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de puree ca. 10 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.
combinatietip:Lekker bij gebakken witvis en sperziebonen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
600 g pastinaak
300 g kruimige aardappelen
10 takjes verse tijm
75 g Pecorino Romano
1 el extra vierge olijfolie