Pastinaakpuree met tijm

Aardappelpuree? Saai! Voeg pastinaak toe en een nieuwe klassieker is geboren.

245 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de pastinaak en snijd in stukken van 2 cm. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappel met de pastinaak 20 min. in water met zout.

  2. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm en rasp de Pecorino Romano.

  3. Giet de pastinaak en aardappel af. Voeg de tijm en pecorino toe en stamp met een pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met 1 el olijfolie.

  • algemeenJe kunt de pastinaakpuree 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de puree ca. 10 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.
  • combinatietipLekker bij gebakken witvis en sperziebonen.

Pastinaakpuree met tijm

Aardappelpuree? Saai! Voeg pastinaak toe en een nieuwe klassieker is geboren.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig