Griekse yoghurt met appelcompote

Kunnen we vandaag beginnen met het toetje?

235 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Schil en rasp de gember. Meng de appel, gember en kaneel met 2 el kokospalmsuiker.

  2. Smelt de boter in een pan met dikke bodem en stoof het appelmengsel 10-15 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Roer regelmatig. Verdeel ondertussen de yoghurt over 4 glazen of kommetjes.

  3. Halveer de abrikozen. Meng de rest van de suiker met 1 el water en bak samen met de abrikozen 4 min. op middelhoog vuur tot deze licht karamelliseren. Schep regelmatig om. Schep de appelcompote over de yoghurt en verdeel de abrikozen erover. Serveer direct.

  • Brunoise snijden

    Instructievideo - 00:38 min.

Griekse yoghurt met appelcompote

Kunnen we vandaag beginnen met het toetje?

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig