Dadelflapjes met Griekse yoghurt

315 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 10 min. wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Oven voorverwarmen op 200 °C. Bakplaat bekleden met bakpapier. Sinaasappel schoonboenen en helft van schil dun afraspen. Sinaasappel dik schillen en in vier mooie plakken snijden (uiteinden worden niet gebruikt.) In kom dadels, abrikozen, sinaasappelrasp, koekkruiden en rum door elkaar mengen. Vellen filodeeg op aanrecht uitspreiden en bestrijken met boter. Dadelmengsel in midden scheppen. Filodeeg om vulling dichtvouwen. Rondom bestrijken met boter en bestrooien met sesamzaad. Dadelflapjes op bakplaat leggen en in midden van oven in ca. 12 min. knapperig en licht goudbruin bakken. Uit oven op vier borden leggen. Yoghurt ernaast scheppen en garneren met plak sinaasappel. Direct serveren.

  • algemeenOp de vulling van deze dadelflapjes kunt u eindeloos variëren: Fijngehakte gedroogde vijgen en blanke rozijnen. Of van gewelde abrikozen met gedroogde appeltjes. De flapjes krijgen een mediterraan accent als u de gesmolten boter vervangt door olijfolie extra vierge.

Dadelflapjes met Griekse yoghurt

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig