Oven voorverwarmen op 200 °C. Bakplaat bekleden met bakpapier. Sinaasappel schoonboenen en helft van schil dun afraspen. Sinaasappel dik schillen en in vier mooie plakken snijden (uiteinden worden niet gebruikt.) In kom dadels, abrikozen, sinaasappelrasp, koekkruiden en rum door elkaar mengen. Vellen filodeeg op aanrecht uitspreiden en bestrijken met boter. Dadelmengsel in midden scheppen. Filodeeg om vulling dichtvouwen. Rondom bestrijken met boter en bestrooien met sesamzaad. Dadelflapjes op bakplaat leggen en in midden van oven in ca. 12 min. knapperig en licht goudbruin bakken. Uit oven op vier borden leggen. Yoghurt ernaast scheppen en garneren met plak sinaasappel. Direct serveren.
Dadelflapjes met Griekse yoghurt
- algemeenOp de vulling van deze dadelflapjes kunt u eindeloos variëren: Fijngehakte gedroogde vijgen en blanke rozijnen. Of van gewelde abrikozen met gedroogde appeltjes. De flapjes krijgen een mediterraan accent als u de gesmolten boter vervangt door olijfolie extra vierge.
Dadelflapjes met Griekse yoghurt
nagerecht
4 personen
315 kcal
25 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Bakplaat bekleden met bakpapier. Sinaasappel schoonboenen en helft van schil dun afraspen. Sinaasappel dik schillen en in vier mooie plakken snijden (uiteinden worden niet gebruikt.) In kom dadels, abrikozen, sinaasappelrasp, koekkruiden en rum door elkaar mengen. Vellen filodeeg op aanrecht uitspreiden en bestrijken met boter. Dadelmengsel in midden scheppen. Filodeeg om vulling dichtvouwen. Rondom bestrijken met boter en bestrooien met sesamzaad. Dadelflapjes op bakplaat leggen en in midden van oven in ca. 12 min. knapperig en licht goudbruin bakken. Uit oven op vier borden leggen. Yoghurt ernaast scheppen en garneren met plak sinaasappel. Direct serveren.
algemeen:Op de vulling van deze dadelflapjes kunt u eindeloos variëren: Fijngehakte gedroogde vijgen en blanke rozijnen. Of van gewelde abrikozen met gedroogde appeltjes. De flapjes krijgen een mediterraan accent als u de gesmolten boter vervangt door olijfolie extra vierge.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 sinaasappel
100 g gedroogde dadels
100 g abrikozen
1 theelepel koekkruiden
1 eetlepel rum
4 vellen filobladerdeeg
50 g roomboter
2 eetlepels sesamzaad
1 bakje Griekse yoghurt
Dit heb je nodig
bakpapier