Schil 1 kilo frietaardappelen en snijd ze in plakken van 1½-2 cm breed. Snijd de plakken in frites van 1½-2 cm breed.
Breng een pan water met flink wat zout aan de kook. Voeg de frites toe en kook ze in ca. 6 min. net niet gaar. Als je er met een mes in prikt moet een frietje even blijven hangen en dan terug vallen. Giet af en laat afkoelen.
Frituur de frites ca. 4 min. op 180 °C in olie of frituurvet. Laat ze uitlekken en bestrooi met zout.
Erik van Loo's frites
Frites van de chef: lekker met appelmoes en mayonaise.
- bereidingstipHeb je geen frituurpan? Frituur de frites dan op 180 ° C in een ruime pan met 1 liter arachideolie. Meet de temperatuur met een keukenthermometer.
Erik van Loo's frites
Frites van de chef: lekker met appelmoes en mayonaise.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_074196_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
390 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Schil 1 kilo frietaardappelen en snijd ze in plakken van 1½-2 cm breed. Snijd de plakken in frites van 1½-2 cm breed.
Breng een pan water met flink wat zout aan de kook. Voeg de frites toe en kook ze in ca. 6 min. net niet gaar. Als je er met een mes in prikt moet een frietje even blijven hangen en dan terug vallen. Giet af en laat afkoelen.
Frituur de frites ca. 4 min. op 180 °C in olie of frituurvet. Laat ze uitlekken en bestrooi met zout.
bereidingstip:Heb je geen frituurpan? Frituur de frites dan op 180 ° C in een ruime pan met 1 liter arachideolie. Meet de temperatuur met een keukenthermometer.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg frietaardappelen
Dit heb je nodig
frituurpan of ruime pan