Erik van Loo's frites

Frites van de chef: lekker met appelmoes en mayonaise.

390 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden

1 ingredient


Aan de slag


  1. Schil 1 kilo frietaardappelen en snijd ze in plakken van 1½-2 cm breed. Snijd de plakken in frites van 1½-2 cm breed.

  2. Breng een pan water met flink wat zout aan de kook. Voeg de frites toe en kook ze in ca. 6 min. net niet gaar. Als je er met een mes in prikt moet een frietje even blijven hangen en dan terug vallen. Giet af en laat afkoelen.

  3. Frituur de frites ca. 4 min. op 180 °C in olie of frituurvet. Laat ze uitlekken en bestrooi met zout.

  • bereidingstipHeb je geen frituurpan? Frituur de frites dan op 180 ° C in een ruime pan met 1 liter arachideolie. Meet de temperatuur met een keukenthermometer.

Erik van Loo's frites

Frites van de chef: lekker met appelmoes en mayonaise.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig