'Labneh' met hazelnoot en sesam

Labneh maken? Voor deze hartige 'cheat' versie gebruiken we hangop. Met kruiden, noten en specerijen als topping heb je een smakelijke yoghurtdip.

180 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten op middelhoog vuur in 4 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.

  2. Verhit dezelfde koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesam-, komijn- en korianderzaad 2 min. op laag vuur. Schep regelmatig om. Doe de zaden, peperkorrels en kaneel in de vijzel en stamp grof. Meng met de hazelnoten en breng op smaak met zout. Dit mengsel heet dukkah.

  3. Klop de geelwortel en olie tot een dressing. Giet het vocht af van de hangop. Verdeel de hangop over een platte schaal. Besprenkel met de geelwortelolie en garneer met de dukkah.

  • bewaartipJe kunt dit gerecht t/m stap 2 (dus alleen de dukkah) tot 2 weken van tevoren maken. Bewaar in een afgesloten bak buiten de koelkast.
  • bereidingstipGeef de hangop meer smaak door er een mespuntje zout aan toe te voegen.
  • achtergrondinfoLabneh is hartige, uitgelekte yoghurt met zout. Het wordt door het uitlekken een soort hartige hangop. Labneh wordt veel gegeten in Libanon als onderdeel van de mezzetafel, met olijfolie als topping.
  • Allerhande loves labneh

    Instructievideo - 01:03 min.

'Labneh' met hazelnoot en sesam

Labneh maken? Voor deze hartige 'cheat' versie gebruiken we hangop. Met kruiden, noten en specerijen als topping heb je een smakelijke yoghurtdip.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig