Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten op middelhoog vuur in 4 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.
Verhit dezelfde koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesam-, komijn- en korianderzaad 2 min. op laag vuur. Schep regelmatig om. Doe de zaden, peperkorrels en kaneel in de vijzel en stamp grof. Meng met de hazelnoten en breng op smaak met zout. Dit mengsel heet dukkah.
Klop de geelwortel en olie tot een dressing. Giet het vocht af van de hangop. Verdeel de hangop over een platte schaal. Besprenkel met de geelwortelolie en garneer met de dukkah.
'Labneh' met hazelnoot en sesam
Labneh maken? Voor deze hartige 'cheat' versie gebruiken we hangop. Met kruiden, noten en specerijen als topping heb je een smakelijke yoghurtdip.
- bewaartipJe kunt dit gerecht t/m stap 2 (dus alleen de dukkah) tot 2 weken van tevoren maken. Bewaar in een afgesloten bak buiten de koelkast.
- bereidingstipGeef de hangop meer smaak door er een mespuntje zout aan toe te voegen.
- achtergrondinfoLabneh is hartige, uitgelekte yoghurt met zout. Het wordt door het uitlekken een soort hartige hangop. Labneh wordt veel gegeten in Libanon als onderdeel van de mezzetafel, met olijfolie als topping.
Allerhande loves labneh
Instructievideo - 01:03 min.
'Labneh' met hazelnoot en sesam
Labneh maken? Voor deze hartige 'cheat' versie gebruiken we hangop. Met kruiden, noten en specerijen als topping heb je een smakelijke yoghurtdip.
5 personen
180 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten op middelhoog vuur in 4 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.
Verhit dezelfde koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesam-, komijn- en korianderzaad 2 min. op laag vuur. Schep regelmatig om. Doe de zaden, peperkorrels en kaneel in de vijzel en stamp grof. Meng met de hazelnoten en breng op smaak met zout. Dit mengsel heet dukkah.
Klop de geelwortel en olie tot een dressing. Giet het vocht af van de hangop. Verdeel de hangop over een platte schaal. Besprenkel met de geelwortelolie en garneer met de dukkah.
bewaartip:Je kunt dit gerecht t/m stap 2 (dus alleen de dukkah) tot 2 weken van tevoren maken. Bewaar in een afgesloten bak buiten de koelkast.
bereidingstip:Geef de hangop meer smaak door er een mespuntje zout aan toe te voegen.
achtergrondinfo:Labneh is hartige, uitgelekte yoghurt met zout. Het wordt door het uitlekken een soort hartige hangop. Labneh wordt veel gegeten in Libanon als onderdeel van de mezzetafel, met olijfolie als topping.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
30 g ongebrande hazelnoten
1 el sesamzaad
1 tl komijnzaad
½ tl korianderzaad
½ tl 4-seizoenenpeper
½ tl gemalen kaneel
½ tl gemalen geelwortel (kurkuma)
2 el extra vierge olijfolie
500 g hangop
Dit heb je nodig
vijzel