Snelle tajine met dadelstroop

Alles in de pan en stoven maar! Deze tajine is makkelijk én lekker: ideaal voor een doordeweekse dag.

440 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de aubergines in stukken van 2½ cm. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de aubergine en knoflook met de gemalen koriander, peper en eventueel zout 2 min. op hoog vuur.

  2. Laat ondertussen de gegrilde paprika en kikkererwten uitlekken en snijd de paprika in stukjes. Voeg samen met de rozijnen, kikkererwten en kip toe aan het auberginemengsel en breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven. Schep de koriander erdoor, verdeel over 4 diepe borden en besprenkel elk bord met ½ el dadelstroop.

  • combinatietipLekker met harissa (kruidenpasta).
  • Knoflook snijden

    Instructievideo - 00:57 min.

Snelle tajine met dadelstroop

Alles in de pan en stoven maar! Deze tajine is makkelijk én lekker: ideaal voor een doordeweekse dag.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig