Verhit de helft van de kruidenboter in een hapjespan en bak de aardappeltjes in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
Haal ondertussen de blaadjes van de takjes salie en druk ze in beide kanten van de karbonades. Bestrooi met peper en zout. Verhit de rest kruidenboter in een koekenpan en bak de karbonades op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in stukjes. Meng in een ruime kom met de rodekool, rozijnen en dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de karbonades met de aardappeltjes en salade.
Karbonade, aardappeltjes en rodekool-rozijnensalade
Dagje oer-Hollands? Met dit supersnelle gerecht scoor je bij íedereen.
- variatietipJe kunt het witlof ook vervangen door gesneden witlof (zak 500 g, koelvers). En voeg eventueel tuinkers aan de salade toe.
Karbonade, aardappeltjes en rodekool-rozijnensalade
Dagje oer-Hollands? Met dit supersnelle gerecht scoor je bij íedereen.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_077334_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
565 kcal
16 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de helft van de kruidenboter in een hapjespan en bak de aardappeltjes in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
Haal ondertussen de blaadjes van de takjes salie en druk ze in beide kanten van de karbonades. Bestrooi met peper en zout. Verhit de rest kruidenboter in een koekenpan en bak de karbonades op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in stukjes. Meng in een ruime kom met de rodekool, rozijnen en dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de karbonades met de aardappeltjes en salade.
variatietip:Je kunt het witlof ook vervangen door gesneden witlof (zak 500 g, koelvers). En voeg eventueel tuinkers aan de salade toe.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 el verse kruidenboter met knoflook
600 g bakaardappeltjes
4 takjes verse salieblaadjes
4 ribkarbonades
500 g witlof
300 g gesneden rodekool
100 g royale rozijnen
75 ml sladressing caesar