Chickslovefoods bloemkoolpuree met zalm in pistachekorstje

Eters vanavond? Met dit chic uitziende gerecht gooi je zeker weten hoge ogen, en het is nog makkelijk te maken ook!

820 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Breng een pan water aan de kook, voeg de bouillontablet toe en kook de bloemkoolroosjes in 20 min. gaar.

  2. Hak ondertussen de pistachenoten grof en doe in een diep bord. Meng de bloem in een diep bord met wat peper en klop in een ander diep bord het ei los met een vork.

  3. Verdeel de zalm in gelijke porties. Haal deze achtereenvolgens door de bloem, het ei en de pistachenoten. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de gepaneerde zalm op middelhoog vuur in 8 min. rosé (bijna gaar). Keer halverwege.

  4. Giet de bloemkool af en pureer met de pureestamper. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Verdeel de puree en zalm over de borden.

  • variatietipIn plaats van speltbloem kun je ook gewone tarwebloem gebruiken.
  • combinatietipLekker met een salade van bietjes, appel, appelazijn en rode ui.

Chickslovefoods bloemkoolpuree met zalm in pistachekorstje

Eters vanavond? Met dit chic uitziende gerecht gooi je zeker weten hoge ogen, en het is nog makkelijk te maken ook!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig