Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Halveer ondertussen de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in ringen van 1 cm. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook, kip, paprikapoeder, cayennepeper en gemalen ui 2 min. Voeg de paprika, snijbonen en garnalen toe en roerbak 3 min. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg het water toe. Laat op middelhoog vuur 5 min. met de deksel op de pan stoven. Voeg de rijst toe en roerbak nog 2 min. mee. Schep alles goed om.
Kip Jambalaya
Supersnel en supersmakelijk eenpansgerecht met een exotisch tintje.
- combinatietipLekker met fijngesneden peterselie.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Kip Jambalaya
Supersnel en supersmakelijk eenpansgerecht met een exotisch tintje.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_099911_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
455 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Halveer ondertussen de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in ringen van 1 cm. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook, kip, paprikapoeder, cayennepeper en gemalen ui 2 min. Voeg de paprika, snijbonen en garnalen toe en roerbak 3 min. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg het water toe. Laat op middelhoog vuur 5 min. met de deksel op de pan stoven. Voeg de rijst toe en roerbak nog 2 min. mee. Schep alles goed om.
combinatietip:Lekker met fijngesneden peterselie.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
325 g gele rijst
1 zak puntpaprikamix
2 tenen knoflook
2 el arachideolie
200 g kipdijfiletreepjes
2 tl paprikapoeder
½ tl cayennepeper
1 tl uienpoeder
400 g verse gesneden snijbonen
200 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen
1 kippenbouillontablet
50 ml water