Schenk de hete sterke koffie of espresso in een jam- of weckpotje waar een deksel op kan. Voeg de donkere basterd suiker en de Irish whiskey toe. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de volle melk en de ijsblokjes toe. Doe de deksel goed op het potje en schud tot alle ingrediënten goed met elkaar zijn vermengd. Serveer met een rietje.
Jeroen Veldkamps frozen Irish coffee
Probeer eens deze koude versie van de oude, vertrouwde Irish coffee.
- bereidingstipMaak je dit drankje voor meerdere personen? Gebruik dan een grotere af te sluiten pot of een cocktailshaker.
- combinatietipLekker met een stuk pure chocolade.
Jeroen Veldkamps frozen Irish coffee
Probeer eens deze koude versie van de oude, vertrouwde Irish coffee.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_078074_220x162_JPG.jpg)
1 personen
95 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Schenk de hete sterke koffie of espresso in een jam- of weckpotje waar een deksel op kan. Voeg de donkere basterd suiker en de Irish whiskey toe. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de volle melk en de ijsblokjes toe. Doe de deksel goed op het potje en schud tot alle ingrediënten goed met elkaar zijn vermengd. Serveer met een rietje.
bereidingstip:Maak je dit drankje voor meerdere personen? Gebruik dan een grotere af te sluiten pot of een cocktailshaker.
combinatietip:Lekker met een stuk pure chocolade.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 1 persoon)
50 ml espresso
3 tl donkere basterdsuiker
20 ml Irish whiskey
25 ml volle melk
5 ijsblokjes
Dit heb je nodig
jam- of weckpotje met deksel