Gekruide varkenshaas met puree en honingworteltjes

Verrassend: een oer-Hollandse maaltijd met de smaken van mystiek India.

640 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in een ruime pan water en eventueel zout in 20 min. gaar. Voeg de laatste 5 min. de doperwten toe.

  2. Halveer ondertussen de varkenshaas in de lengte. Bestrooi met de garam masala en eventueel zout. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de varkenshaas op hoog vuur in 2 min. rondom bruin. Draai het vuur naar middelhoog en laat 6 min. bakken. Keer halverwege.

  3. Halveer ondertussen de worteltjes in de lengte. Verhit de olie in een hapjespan en voeg de worteltjes en steranijs toe. Roerbak 1 min. op hoog vuur. Voeg de honing en het water toe en breng aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat op laag vuur 8 min. stoven. Check en voeg indien nodig meer water toe (1-2 el). Voeg naar smaak peper toe. Verwijder de steranijs.

  4. Neem het vlees uit de pan en laat onder alumiumfolie rusten. Voeg het water toe aan het achtergebleven bakvet en laat 1 min. op hoog vuur koken. Breng de jus op smaak met peper.

  5. Snijd de peterselie fijn. Giet de aardappelen en doperwten af, voeg de boter en melk toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree.

  6. Serveer het vlees met de jus, puree en worteltjes. Bestrooi met de peterselie.

  • algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
  • algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Rosemount Grenache Shiraz.

Gekruide varkenshaas met puree en honingworteltjes

Verrassend: een oer-Hollandse maaltijd met de smaken van mystiek India.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig