Snipper de ui heel fijn. Snijd de olijven en peterselie heel fijn. Meng met de ras el hanout en peper en zout naar smaak door het gehakt. Verdeel het gehaktmengsel in 8 porties en kneed deze in een langwerpige vorm rondom de satéprikkers. Bestrijk de gehaktspiesen dun met de olie. Verhit de grillpan en gril de spiesen in 8 min. gaar. Keer regelmatig. Serveer met de Griekse yoghurt.
Gehaktspiesen met ras el hanout & yoghurtdip
Wat couscous en gegrilde groenten erbij en je hebt een heerlijke mediterrane maaltijd.
- variatietipLekker met couscous en gegrilde groenten, het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Gehaktspiesen met ras el hanout & yoghurtdip
Wat couscous en gegrilde groenten erbij en je hebt een heerlijke mediterrane maaltijd.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_079836_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
350 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui heel fijn. Snijd de olijven en peterselie heel fijn. Meng met de ras el hanout en peper en zout naar smaak door het gehakt. Verdeel het gehaktmengsel in 8 porties en kneed deze in een langwerpige vorm rondom de satéprikkers. Bestrijk de gehaktspiesen dun met de olie. Verhit de grillpan en gril de spiesen in 8 min. gaar. Keer regelmatig. Serveer met de Griekse yoghurt.
variatietip:Lekker met couscous en gegrilde groenten, het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 rode ui
2 el ras el hanout specerijenmelange
120 g zwarte olijven zonder pit
20 g verse platte peterselie
300 g mager rundergehakt
2 el traditionele olijfolie
170 g Griekse yoghurt
Dit heb je nodig
sateprikkers