- 1
- 2
- 3
Zon schijnt? BBQ aan! Of je nu zin hebt in een mooi stuk vlees, lekkere spiesjes of een heerlijk groentegerecht: de barbecue is een geweldige manier om je eten extra smaak te geven. En het is nog gezellig ook. Wij helpen je de zomer door met deze fijne bbq recepten. Of vind hier gelijk het BBQ-assortiment.
Samen barbecueën met veel mensen (kidsproof natuurlijk!), ga je voor vega of vegan of wil je groots barbecueën met voordelige producten? Eens echt uitpakken, de beste burger bouwen en de lekkerste bijgerechten maken? In het nieuwe online BBQ-magazine geven wij je volop inspiratie en ook nog eens antwoord op al je BBQ-vragen. Haal alle benodigdheden in huis, steek de grill aan en gaan!
De grootste vraag bij de aanschaf van een nieuwe barbecue: ga je voor gas of voor houtskool? Het ligt er maar net aan wat jij belangrijk vindt bij het bereiden van barbecuegerechten. Hier een paar aandachtspunten:
Op zoek naar een barbecue of handige accessoires? Bekijk dan hier onze BBQ deals.
Barbecuesaus maak je gewoon… op de barbecue!
Andere lekkere sausjes om zelf te maken zijn knoflooksaus, aioli en cocktailsaus.
Zorg ervoor dat in elk geval één gerecht tijdens jouw barbecuefeestje de ster is. Dit kan een mooi stuk vlees zijn zoals deze ribeye van de barbecue, maar ook een vegetarisch gerecht zoals deze hele bloemkool. Zorg daarnaast voor een of twee vegetarische bijgerechten die je ook op de barbecue bereidt. Bijvoorbeeld maiskolven met zelfgemaakte kruidenboter. Je kunt er ook voor kiezen om van tevoren een (pasta)salade te maken en deze als bijgerecht te serveren. Daarnaast mag stokbrood met dips niet ontbreken. Maak je eigen kruidenboter of satésaus of koop ze kant-en-klaar.
Advertorial - Apetina is de perfecte saladekaas. Een kaas met een kruimelige structuur en een milde, romige smaak. Apetina geeft jouw salade net dat beetje extra. Ook te gebruiken op de grill of in warme gerechten. Probeer het zelf! Wil je een salade voor bij de BBQ? Bekijk onze BBQ-salades voor inspiratie.
BBQ smores (of s’mores): smoorverliefd zijn wij erop! En jij na het maken van dit heerlijke zomerse BBQ-nagerecht ook! Je hoeft de s’mores maar 15 min. te bereiden en het is ook nog eens een budgetrecept. Dus zo blijkt maar weer: al het goede komt van de barbecue! Nodig je vrienden uit voor dit toetje en wij garanderen je dat ook zij smoorverliefd worden.
INGREDIËNTEN
100 g melkchocolade
125 g ...
00:21
Aantal personen
700 gram BBQ bavettes | |
1 rode peper | |
1 sjalot | |
2 tenen knoflook | |
15 gram verse platte peterselie | |
1 eetlepel gedroogde oregano | |
1 theelepel gerookt paprikapoeder | |
9 eetlepel milde olijfolie | |
2 eetlepel rodewijnazijn | |
1 eetlepel water |
vershoudfolie
barbecue
Leg de bavette op een bord, dek af met vershoudfolie en laat in 30 min. op kamertemperatuur komen. Steek de barbecue aan.
Maak de chimichurri. Maak de rode peper schoon en snijd het vruchtvlees fijn. Snipper de sjalot. Snijd de knoflook en de peterselie fijn. Meng de rode peper samen met de ui, knoflook, peterselie, oregano, paprikapoeder, ⅔ van de olijfolie, rodewijnazijn en het water. Breng op smaak met eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Dep de bavette droog met keukenpapier en smeer in met de rest van de olijfolie. Gril 5-6 min. op de barbecue tot het een kerntemperatuur van 52-54 C (medium rare) heeft bereikt. Keer halverwege. Neem van de barbecue, laat 5-10 min. rusten onder aluminiumfolie en serveer met de chimichurri.