BBQ-toetjes

Of je het dessert nou op de barbecue klaarmaakt of van tevoren in de keuken: een barbecuefestijn verdient een waardige zoete afsluiter. Met een van deze BBQ-toetjes zit je sowieso gebakken.

BBQ-toetjes recepten

BBQ-toetje: s'mores

Ingrediënten

Aantal porties

12 bbq marshmallows

125 gram verse aardbeien

12 melkchocolade matinettes

12 poffertjes

12 digestive koekjes

30 gram nougatine in bakje

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • tapasprikkers

  1. Steek de barbecue aan. Rijg de marshmallows op het uiteinde van de tapasprikkers. Zorg dat de prikker er niet boven uitsteekt, hij kan verbranden op de barbecue. Halveer de aardbeien in de lengte.

  2. Leg de marshmallowprikkers, matinettes, poffertjes en koekjes op een borrelplank. Doe de aardbeien en de nougatine in aparte bakjes en zet ze op de plank.

  3. Rooster de marshmallows boven de barbecue tot lichtbruin. Draai continu, zodat de marshmallow gelijkmatig roostert. Leg een matinette op een koekje of poffertje, leg daarop de geroosterde marshmallow en top af met nog een koekje of poffertje. Dit is een s’more. Varieer met verschillende smaken door er aardbeien of nougatine aan toe te voegen.

Makkelijke ijsjes

IJsjes maken? Deze ijsjes op een stokje maak je makkelijk zelf en zijn zó gemaakt. Probeer deze recepten voor een regenboogijsje, swirl-ijsje of een limo-ijsje. Laat een paar uur opstijven in de vriezer en genieten maar! Een heerlijk dessert na het avondeten of een verkoelende snack op een warme zomerdag.

REGENBOOGIJSJE

INGREDIËNTEN
150 g passievruchtblokjes (doosjevol)
75 g bevroren perzi...

00:40

Direct aan de slag