Steek de barbecue aan. Rijg de marshmallows op het uiteinde van de tapasprikkers. Zorg dat de prikker er niet boven uitsteekt, hij kan verbranden op de barbecue. Halveer de aardbeien in de lengte.
Leg de marshmallowprikkers, matinettes, poffertjes en koekjes op een borrelplank. Doe de aardbeien en de nougatine in aparte bakjes en zet ze op de plank.
Rooster de marshmallows boven de barbecue tot lichtbruin. Draai continu, zodat de marshmallow gelijkmatig roostert. Leg een matinette op een koekje of poffertje, leg daarop de geroosterde marshmallow en top af met nog een koekje of poffertje. Dit is een s’more. Varieer met verschillende smaken door er aardbeien of nougatine aan toe te voegen.
BBQ-toetjes
Of je het dessert nou op de barbecue klaarmaakt of van tevoren in de keuken: een barbecuefestijn verdient een waardige zoete afsluiter. Met een van deze BBQ-toetjes zit je sowieso gebakken.
BBQ-toetjes recepten
BBQ-toetje: s'mores
Ingrediënten
Aantal porties
12 bbq marshmallows | |
125 gram verse aardbeien | |
12 melkchocolade matinettes | |
12 poffertjes | |
12 digestive koekjes | |
30 gram nougatine in bakje |
Dit heb je nodig
barbecue
tapasprikkers
Makkelijke ijsjes
IJsjes maken? Deze ijsjes op een stokje maak je makkelijk zelf en zijn zó gemaakt. Probeer deze recepten voor een regenboogijsje, swirl-ijsje of een limo-ijsje. Laat een paar uur opstijven in de vriezer en genieten maar! Een heerlijk dessert na het avondeten of een verkoelende snack op een warme zomerdag.
REGENBOOGIJSJE
INGREDIËNTEN
150 g passievruchtblokjes (doosjevol)
75 g bevroren perzi...
00:40