Kruidenboter maken
Je eigen kruidenboter maken voor tijdens de borrel of bij je biefstuk? Dat is zo gedaan en je kunt ook nog eens variëren met alle kruiden en smaken die je maar wilt. Maak vooral een dubbele hoeveelheid, want hiervan blijf je smeren!
![Klassieke kruidenboter maken: zo doe je dat Klassieke kruidenboter maken: zo doe je dat](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD150411_220x162_JPG.jpg 220w 162h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD150411_302x220_JPG.jpg 302w 220h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD150411_440x324_JPG.jpg 440w 324h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD150411_612x450_JPG.jpg 612w 450h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD150411_1024x748_JPG.jpg 1024w 748h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD150411_1224x900_JPG.jpg 1224w 900h)
Klassieke kruidenboter maken: zo doe je dat
- Roer in een kom de boter tot een zachte crème. Snijd de peterselie fijn. Roer de peterselie en citroensap erdoor en breng op smaak met peper en zeezout. Pers de knoflook erboven.
- Schep de boter op een stukje aluminiumfolie en vorm met behulp van de folie een rolletje. Vouw de aluminiumfolie dicht en laat de boter in de koelkast in ca. 45 min. opstijven. Snijd de boter in plakken en laat op een warm gerecht smelten.
Direct aan de slag
Lekker met kruidenboter
Sauzen en dips maken