Verwijder de bladeren en draden van de maïskolven, was en dep droog. Smelt boter in een pannetje en roer de chilipoeder en peterselie erdoor.
Neem het pannetje direct van het vuur. Spreid stukken aluminiumfolie (ca. 25 cm lang) uit. Leg de maïskolven in het midden en bestrijk goed met de gesmolten boter. Vouw het aluminiumfolie tweemaal rond de maïskolven en draai de uiteinden dicht.
Leg de foliepakketjes op het rooster en grill 15-20 min. Keer de pakketjes regelmatig, zodat de maïskorrels in de folie gaar stomen. Leg op elk bord een pakketje en open voorzichtig. Bestrijk de maïskolven eventueel met overgebleven boter en bestrooi met zeezout.
Mais
Zo van de kolf met een flinke hoeveelheid (kruiden)boter, of door een frisse salade. Met die zoete, knapperige korrels kun je alle kanten op. Bekijk snel alle recepten met mais!
Mais recepten
Maiskolven in folie maken: zo doe je dat
Ingrediënten
Aantal personen
4 maiskolven | |
3 eetlepel verse peterselie | |
100 gram ongezouten roomboter | |
1.5 theelepel chilipoeder | |
1 theelepel grof zeezout |
Maiskolf met zelfgemaakte kruidenboter en kaas
Benten, barbecueër pur sang, laat zien hoe je maiskolven grilt op de barbecue. Op en top barbecueën!
Mais koken
Begin met het aansteken van de barbecue. Breng een ruime pan water aan de kook. Verwijder de bladeren en draden van 4 maiskolven en kook de maiskolven 10 minuten. Giet af en laat iets afkoelen.
Zelf kruidenboter maken
Snijd ondertussen 5 gram plat...
01:33