Snijd de aardappelen in plakken van ca. ½ cm en kook in 12-15 min. gaar. Snipper de sjalot. Snijd de peterselie en bieslook fijn.
Meng ondertussen de sjalot met de peterselie, tijmblaadjes, bieslook, Griekse yoghurt en de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing door de warme aardappelen en laat ze op kamertemperatuur verder afkoelen.
Bewaar de afgekoelde aardappelsalade vervolgens tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Kruidige aardappelsalade voor bij de BBQ
Het perfecte gerecht voor bij de barbecue. Of gewoon omdat je eens wat anders wilt koken met aardappel.
- bereidingstipJe kunt de aardappelsalade ' s ochtends al maken. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
- bewaartipWeetje! Rol de overgebleven verse kruiden in vochtig keukenpapier. Zo kun je ze in de koelkast nog 2-3 dagen bewaren.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Kruidige aardappelsalade voor bij de BBQ
Het perfecte gerecht voor bij de barbecue. Of gewoon omdat je eens wat anders wilt koken met aardappel.
bijgerecht
4 personen
265 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aardappelen in plakken van ca. ½ cm en kook in 12-15 min. gaar. Snipper de sjalot. Snijd de peterselie en bieslook fijn.
Meng ondertussen de sjalot met de peterselie, tijmblaadjes, bieslook, Griekse yoghurt en de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing door de warme aardappelen en laat ze op kamertemperatuur verder afkoelen.
Bewaar de afgekoelde aardappelsalade vervolgens tot gebruik afgedekt in de koelkast.
bereidingstip:Je kunt de aardappelsalade ' s ochtends al maken. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
bewaartip:Weetje! Rol de overgebleven verse kruiden in vochtig keukenpapier. Zo kun je ze in de koelkast nog 2-3 dagen bewaren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappelen
1 sjalot
1 el verse bieslook
1 el verse peterselie
1 el verse tijm
2 el mayonaise
150 ml Griekse yoghurt