Was de prei en snijd zo fijn mogelijk. Snijd de peterselie fijn. Meng de prei, peterselie, pesto, het gehakt, peper en zout in een kom. Draai er met vochtige handen 24 balletjes ter grootte van een walnoot van.
Verhit de olie in 2 koekenpannen en braad de balletjes in 15 min. op laag vuur rondom goudbruin en gaar.
Summer meatballs
Waarom ze zo lekker smaken? Door het smeuïge gehakt, en de prei en pesto. Op voordat je het weet!
- bewaartipJe kunt de ballen 2 dagen van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Of vries een portie in. Je kunt ze maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren.
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.
Summer meatballs
Waarom ze zo lekker smaken? Door het smeuïge gehakt, en de prei en pesto. Op voordat je het weet!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_080655_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
495 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Was de prei en snijd zo fijn mogelijk. Snijd de peterselie fijn. Meng de prei, peterselie, pesto, het gehakt, peper en zout in een kom. Draai er met vochtige handen 24 balletjes ter grootte van een walnoot van.
Verhit de olie in 2 koekenpannen en braad de balletjes in 15 min. op laag vuur rondom goudbruin en gaar.
bewaartip:Je kunt de ballen 2 dagen van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Of vries een portie in. Je kunt ze maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 prei
20 g verse platte peterselie
3 el pesto arrabbiata
600 g half-om-halfgehakt
2 el arachideolie