Kook de worteltjes 5 min. in water en giet af. Rasp ondertussen de oranje schil van de helft van de sinaasappels en pers beide vruchten uit. Breng in een hapjespan 25 ml van het sinaasappelsap per persoon met de suiker aan de kook en laat op middelhoog vuur inkoken tot een siroop (dit duurt ca. 5 min). Voeg de boter toe en meng de worteltjes en salie erdoorheen.
Snijd de salade-ui in dunne schuine ringen en verdeel samen met het sinaasappelrasp over de worteltjes.
Worteltjes in jus d'orange
Deze oranje wortelbolletjes zien er toch heel vrolijk uit als bijgerecht op tafel?
- bereidingstipJe kunt stap 1 van deze worteltjes een dag van tevoren maken. Verwarm voor serveren langzaam op laag vuur.
Worteltjes in jus d'orange
Deze oranje wortelbolletjes zien er toch heel vrolijk uit als bijgerecht op tafel?
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_086044_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
150 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de worteltjes 5 min. in water en giet af. Rasp ondertussen de oranje schil van de helft van de sinaasappels en pers beide vruchten uit. Breng in een hapjespan 25 ml van het sinaasappelsap per persoon met de suiker aan de kook en laat op middelhoog vuur inkoken tot een siroop (dit duurt ca. 5 min). Voeg de boter toe en meng de worteltjes en salie erdoorheen.
Snijd de salade-ui in dunne schuine ringen en verdeel samen met het sinaasappelrasp over de worteltjes.
bereidingstip:Je kunt stap 1 van deze worteltjes een dag van tevoren maken. Verwarm voor serveren langzaam op laag vuur.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
600 g Parijse worteltjes
2 medium handsinaasappels
30 g fijne kristalsuiker
30 g ongezouten roomboter
1 tl gedroogde salie
½ bos salade-ui