Chocolatechip cookie dough

Het allerlekkerste aan koekjes bakken: snoepen van het deeg. Waarom zou je er dan eigenlijk koekjes van maken?

270 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit de bloem 1 min. op de hoogste stand in de magnetron. Mix met een handmixer de boter en suiker in ca. 5 min. tot een glad mengsel. Voeg de yoghurt toe en mix weer 5 min. Voeg vervolgens de bloem en het vanillearoma toe en mix nog 1 min. Hak de chocolade grof en meng door de cookie dough. Serveer in een bakje of maak er bolletjes van.

  • variatietipVan de ‘dough’ kunnen ook koekjes gebakken worden. Vorm er met de hand of een uitsteker ca. 16 kleine koekjes van en bak in 13 min. op 190 °C.
  • dieettipVervang de bloem door amandelmeel voor een glutenvrij cookie dough. Dan hoef je het niet te verhitten in de magnetron. Let op: garneer met glutenvrije dingen zoals vers fruit, geraspte kokos, chocoladesaus.
  • serveertipJe kunt je cookie dough met allerlei verschillende dingen garneren. Bijvoorbeeld M&M’s, gehakte nootjes, chocoladesaus, vers fruit etc.
  • combinatietipLekker met gehakte hazelnootjes.

Chocolatechip cookie dough

Het allerlekkerste aan koekjes bakken: snoepen van het deeg. Waarom zou je er dan eigenlijk koekjes van maken?

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig