Zoete aardappel-halloumiburger

Deze burger is dan misschien niet gemaakt van vlees, stiekem is-ie véél lekkerder.

160 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 1 uur wachten

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Steek de barbecue aan.

  2. Snijd de babybietjes in blokjes van een ½ cm en de rode ui in flinterdunne halve ringen. Doe de groenten samen in een kom. Breng de azijn, suiker en het water aan de kook. Roer door. Giet het mengsel over de biet en ui. Voeg laurierblad, het zout en peper toe en meng goed tot een pickle. Laat minimaal 1 uur marineren.

  3. Snijd de ongeschilde zoete aardappelen in de breedte in plakjes van een ½ cm. Schep de olie erdoor. Leg de zoete aardappel op het barbecuerooster en gril ca. 5 min. Snijd ondertussen de halloumi in 10 plakken en gril deze 3 min. op de barbecue. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie. Halveer de halloumiplakken in de lengte.

  4. Beleg de helft van de zoete aardappel met de rucola, pickle en halloumi. Dek af met de rest van de zoete aardappel.

  • Burger van zoete aardappel en halloumi

    Instructievideo - 00:28 min.

Zoete aardappel-halloumiburger

Deze burger is dan misschien niet gemaakt van vlees, stiekem is-ie véél lekkerder.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig