Verhit 3 el olie in een grote koekenpan en bak de aardappeltjes met eventueel zout in 16 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Snijd de ui in dunne ringen.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de paprika en ui 5 min. op hoog vuur. Neem uit de pan. Doe ondertussen het gehakt met de al-andalus, het ei en eventueel zout in een kom en kneed goed door. Vorm er met natte handen 24 balletjes van.
Bak de balletjes in het achtergebleven bakvet van de groenten in ca. 8 min. op matig vuur rondom gaar. Voeg de saus, paprika en ui toe en verwarm op laag vuur 2 min. Serveer de gehaktballetjes met de gebakken aardappeltjes.
Gehaktballetjes in tomatensaus met gebakken aardappeltjes
Met zelfgemaakte gehaktballetjes!
- variatietipGeef het gerecht een Arabische touch door de paprika te vervangen door 2 in blokjes gesneden aubergines en de al-andalus door dezelfde hoeveelheid ras el hanout.
- serveertipJe kunt dit recept ook als borrelhapje serveren. Serveer dan de balletjes en aardappeltjes met prikkers.
- combinatietipLekker met aioli en platte peterselie
Gehaktballetjes in tomatensaus met gebakken aardappeltjes
Met zelfgemaakte gehaktballetjes!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_105317_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
710 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 3 el olie in een grote koekenpan en bak de aardappeltjes met eventueel zout in 16 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Snijd de ui in dunne ringen.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de paprika en ui 5 min. op hoog vuur. Neem uit de pan. Doe ondertussen het gehakt met de al-andalus, het ei en eventueel zout in een kom en kneed goed door. Vorm er met natte handen 24 balletjes van.
Bak de balletjes in het achtergebleven bakvet van de groenten in ca. 8 min. op matig vuur rondom gaar. Voeg de saus, paprika en ui toe en verwarm op laag vuur 2 min. Serveer de gehaktballetjes met de gebakken aardappeltjes.
variatietip:Geef het gerecht een Arabische touch door de paprika te vervangen door 2 in blokjes gesneden aubergines en de al-andalus door dezelfde hoeveelheid ras el hanout.
serveertip:Je kunt dit recept ook als borrelhapje serveren. Serveer dan de balletjes en aardappeltjes met prikkers.
combinatietip:Lekker met aioli en platte peterselie
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 el (olijf)olie
900 g aardappelpartjes
1 zak puntpaprikamix
1 ui
500 g rundergehakt
2 el al-andalus
1 middelgroot ei
1 fles AH basis groentesaus tomaat-wortel